بررسی تطبیقی نقش مادری از منظر اسلام و جنبش فمینیسم
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF07_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
استاد مربی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ایران، سیستان و بلوچستان، شهر زابل،
دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم قرآن و حدیث، دانشگاه علوم قرآنی ، سیستان و بلوچستان، زابل،
چکیده
خانواده رکن اساسی جامعه انسانی است و شرط پویایی واستواری آن، وجوب روابط صحیح و پایدار میان زن، شوهر و فرزندان است. اسلام به عنوان عالی ترین راهنمای حیات بشری، هزار و چهارصد سال پیش بهترین هدایتگری و نظریه پردازی در مورد خانواده را انجام داده، تمامی دستورهای اسلام به نوعی ناظر بر صیانت از خانواده است. زن، به عنوان یک انسان، موجودی الهی و شایسته نیل به همه کمالات است. قرآن کریم درباره استعدادها و امکانات مربوط به زن و مرد نگرش واحدی دارد و هدف آفرینش آدمیان را که عبودیت، حیات طبیه و رضوان الهی است به صورت عام مطرح کرده است. در باور اسلامی زن و مرد برای یکدیگر آفریده شده اند. علت این که خداوند جنس زن و مرد را در خلقت یکسان ساخت، ایجاد زوجیت است و پیامد زوج بودن آرامش یافت. اسلام ارزش فوق العاده ای برای وظایف زن در امور مربوط به همسرداری و مادری و تربیت فرزندان قادل است و حسن اجرای این وظایف را هم سنگ و هم وزن تمام فضایل و کمالات متصور برای مردها می داند. نهایتا اینکه اسلام و قرآن با صراحا کامل بر خلقت انسانی صحه گذاشته و بدین طریق تمام بینش های انحرافی وتحقیر کننده در مورد زن را نفی می کند فمنیست، بدون توجه به نیازهای فطری زن، جایگاه مادری را قربانی می نماید و پذیرش نقش های انفعالی مانند مادری و همسری را زمینه ساز تسلط مادران بر می شمارد و گاه ایفای نقش مادری را مشروط بر ان میداند که مانع حضور زنان در عرصه اجتماعی و اقتصادی نشود و در این مقاله سعی شده ابتدا به تعریف خانواده و نقش زن در اسلام و بعد به بررسی تطبیقی نقش مادری از منظر اسلام و جنبش فمینیسم پرداخته شود.کلیدواژه ها
خانواده، فمینیست، اسلام، نقش مادری، زنمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.