آسیب شناسی درجه بندی کتابخانه های عمومی زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF07_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 396
نویسندگان
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نور
چکیده
هدف : هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی درجه بندی کتابخانه های عمومی زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور( مطالعه موردی استان تهران) می باشد. روش : روش تحقیق در پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش گردآوری اطلاعات توصیفی همبستگی می باشد.جامعه آماری در پژوهش حاضر کلیه کتابداران کتابخانه های عمومی استان تهران (زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور) به تعداد ۴۰۰ نفر می باشد. حجم نمونه نیز طبق جدول مورگان معادل ۱۹۶ نفر اتخاذ شده است. پرسشنامه محقق ساخته مورد استفاده در پژوهش حاضر، مبتنی بر فضای کتابخانه (متراژ زیر بنا )، تعدادعضو فعال و خدمات (ویژه) می باشد که روایی آن مبتنی بر شاخص های CVR و CVI و پایایی آن مبتنی بر ضریب آلفای کرونباخ تاییدشده است. یافته ها: نمره هریک از مولفه های درجه بندی کتابخانه ها در وضعیت مطلوب و موجود با توجه به کمتر بودن p-valueاز ۰.۰۵ دارای تفاوت معنی داری می باشد. همچنین ملاحظه می گردد که تمامی مولفه های درجه بندی کتابخانه ها به غیر از مناسب بودن برای فناوری اطلاعات و خدمات به معلولین، ایمنی و امنیت دارای وضعیت مناسبی هستند. نقاط قوت کتابخانه ها براساس پاسخ مصاحبه شوندگان عبارتند از: مهارت ارتباطی نیروی انسانی، پایبندی به قوانین، همکاری پژوهشی برون سازمانی، ویژگی های شخصیتی کتابداران، محبوبیت عمومی است.نتایج :در پژوهشی تحت عنوان شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر استقرار مکانی کتابخانه های عمومی با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره به این نتیجه دست یافته است که زیرساخت های آی تی ، کمبود امکانات رفاهی و مدیریت ضعیف نیروی انسانی و عدم حمایت مسئولین از نقاط ضعف کتابخانه ها ست که همسو با پژوهش حاضر می باشدکلیدواژه ها
آسیب شناسی ، درجه بندی ، کتابخانه های عمومی ، نهاد کتابخانه های عمومی کشورمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.