راهبردهای رفتاری ایران با عراق و ترکیه در مناسبات اقتصادی پس از کرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ماهنامه امنیت اقتصادی، دوره: 8، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_TISR-8-8_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گروه اقتصاد ایران

گروه اقتصاد ایران، مرکز پژوهشی امنیت اقتصادی تدبیر، تهران، ایران

چکیده

تاثیر مخرب ویروس کرونا بر اقتصاد همراه با تحریم­های آمریکا و کاهش چشمگیر قیمت نفت در بازار جهانی، کشور را در شرایط حساسی قرار داده است. در چنین شرایطی، نحوه مراوده ایران با شرکای تجاری خود، به ویژه عراق و ترکیه، می­تواند عامل مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی ایران در دوره پس از کرونا باشد. افزایش تقاضای جهانی در نتیجه کاهش موقتی ظرفیت تولید در چین، ممکن است واردکنندگان جهان را به سرمایه­گذاری در ترکیه چه در میان­مدت و چه در بلندمدت جذب کند. این موضوع می­تواند فرصت مناسبی برای افزایش صادرات ایران به ترکیه باشد تا بتواند سهم خود را در تامین نیازهای وارداتی ترکیه به بیش از ۳ درصد افزایش دهد، اما در ارتباط با عراق با شیوع کرونا و با توجه به کاهش قیمت نفت و متعاقب آن، کاهش درآمدهای ارزی عراق و رقابت برای صادرات، به احتمال زیاد درآمد صادراتی ایران به عراق برای دوره پس از کرونا نسبت به قبل، روند کاهشی خواهد داشت. با وجود این، صادرات خدمات به این کشور می­تواند برای ایران درآمدزایی داشته باشد. برای بهتر شدن تجارت ایران با شرکای تجاری خود، تقویت زیرساخت­های تجاری، تقویت دفاتر رایزنی بازرگانی، تسهیل موافقتنامه­های تجاری و تمرکز بر صادرات محصولات بهداشتی پیشنهاد می­شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.