ارزیابی و رتبه بندی تامین کنندگان شرکت دیزل سنگین ایران (دسا) در مدیریت زنجیره تامین سبز با استفاده از تکنیک های MADM فازی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه بررسی های بازرگانی، دوره: 11، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_BARBAZ-11-58_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحمید صفایی قادیکلایی

عضو هیات علمی و استادیار گروه مدیریت صنعتی دانشگاه مازندران

محمدرضا طبیبی

عضو هیات علمی و استادیار گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه مازندران

فاطمه حاجی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه مازندران

چکیده

تامین کنندگان جزء حیاتی یک سازمان هستند که می توانند اثرات زیادی بر عملکرد آن داشته باشند. با افزایش نگرانی های زیست محیطی و قوانین مربوط به محیط زیست، خریداران نیازمند آن هستند تامین کنندگان، محصولات و موادی به آن ها تحویل دهند که مسائل زیست محیطی را مدنظر قرار داده باشند زیرا سطح بالای عملکرد زیست محیطی که توسط یک شرکت به دست می آید ممکن است بوسیله عملکرد زیست محیطی ضعیف تامین کنندگانش از دست برود. بنابراین انتخاب تامین کنندگان مناسب، از اهمیت بسیار زیادی در طول زنجیره تامین برخوردار است. در یک مدل جامع انتخاب تامین کننده، لازم است همه عوامل سنتی و زیست محیطی با هم ترکیب شده تا مناسب ترین تامین کننده که در همه جنبه های مهم، خوب عمل می کند شناسایی گردد. تحقیق حاضر با استفاده از رویکرد ترکیبی ANP، DEMATEL و TOPSIS فازی به ارزیابی تامین کنندگان شرکت دیزل سنگین در مدیریت زنجیره تامین سبز پرداخته است. با استفاده از نظرات کارشناسان و خبرگان شرکت دیزل سنگین ایران و با توجه به معیارهای مهم شناسایی شده و اوزان حاصله برای آن ها در راستای ارزیابی تامین کنندگان سبز (سازماندهی، عملکرد مالی، سطح خدمت، تکنولوژی و شایستگی سبز) تامین کنندگان این شرکت رتبه بندی شدند. یافته های پژوهش بیانگر آن است که تامین کننده سوم از بهترین شرایط برخوردار بوده و تامین کنندگان اول و دوم با اختلاف کمی از هم به ترتیب اولویت های بعدی را کسب نمودند.

کلیدواژه ها

ارزیابی / رتبه بندی / مدیریت زنجیره تامین سبز / ANP / TOPSIS / DEMATEL

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.