تحلیل و بررسی لایه های آبدار در دشت ورزنه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله پژوهش آب ایران، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JWAI-7-2_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر صفری

غلامرضا کمالی

چکیده

در این تحقیق وضعیت هیدرولوژی و هیدروژئولوژی آب های زیرزمینی دشت ورزنه مورد بررسی قرار گرفته است. در قسمت هیدرولوژی، میانگین دبی سالیانه رودخانه زاینده رود در ایستگاه های ورزنه و چم و محاسبه هیدروگراف واحد در دشت قرق بررسی شده است. در قسمت هیدروژئولوژی نیز با نرم افزارRockWorks Ver.?? لاگ چاه ها و همچنین مدل زمین شناسی دشت ورزنه، با توجه به لاگ های منطقه و جنس لایه های آن ها تهیه شد و با استفاده از تراز آب زیرزمینی، نقشه متوسط تراز آب در سفره آزاد و تحت فشار در دشت ورزنه با نرم افزارSurfer Ver. ?? تهیه و ترسیم شد. جریان و شیب هیدرولیکی آب زیرزمینی و همچنین نوسانات آب زیرزمینی در محدوده دشت بررسی شد. بیشترین شیب هیدرولیکی آب زیرزمینی به میزان ???‎/? و از مرکز دشت به سمت جنوب شرقی است. از روی هیدرو گراف واحد ?? ساله دشت می توان دریافت که سطح آب زیرزمینی طی ?? سال گذشته به میزان ?‎/? متر افت داشته که متوسط افت سالانه ?? سانتی متر بوده است.

کلیدواژه ها

هیدروژئولوژی, تراز آب زیرزمینی, دشت ورزنه, سفره تحت فشار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.