فروشویی زیستی مس از صفحات مدارچاپی مخابراتی مستعمل با استفاده از یک باکتری سیانوژن بومی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC17_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید بیگی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی

سیدمحمد موسوی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه بیوتکنولوژی استاد دانشگاه تربیت مدرس، مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی

چکیده

غلظت بالای عناصر موجود در صفحات مدارچاپی مخابراتی مستعمل، آنها را به منابعی خوب جهت استحصال فلزات تبدیل کرده است. در این مطالعه یک باکتری سیانوژن بومی از خاک قسمت ریزوسفری گیاهان جهت بازیابی مس از صفحات مدارچاپی مخابراتی استفاده شد. تاثیر محیط کشت و غلظت گلایسین بر تولید سیانید توسط سویه برتر بررسی شد که محیط کشت NB با غلظت گلایسین ۷/۵ گرم بر لیتر منجر به تولید ۸/۲۱ میلی گرم بر لیتر سیانید شد. همچنین آزمون فروشویی زیستی به صورت یک مرحله ای انجام شد که پس از ۵ روز منجر به بازیابی ۹۸% مس از پودر برد مدارچاپی مخابراتی مستعمل شد.

کلیدواژه ها

صفحات مدارچاپی مخابراتی مستعمل، فروشویی زیستی، باکتری سیانوژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.