مدلسازی عددی تولید آهن اسفنجی جهت محاسبه متالیزاسیون در راستای بهینه سازی ریت خروجی کوره

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 452

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC17_111

تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1400

چکیده مقاله:

در فنآوری تولید شمش به طریق کوره های قوس الکتریکی، یکی از خوراک اولیه واحد فولادسازی آهن اسفنجی میباشد که در واحدهای احیا مستقیم تولید میگردد. خوراک واحد احیا گندله بوده که شامل حدود ۶۵ درصد آهن و ۳۰ درصد اکسیژن به صورت ترکیب Fe۲O۳ وارد کوره شده و توسط گازهای احیایی CO) و (H۲، احیا میگردد. در این تحقیق محاسبات عددی مربوط به اندازه گیری رفتار و تغییرات گندله در کوره احیا مستقیم بررسی شده است. در این کوره ها جریان گاز و جامد به صورت غیرهمسو با هم در تماس میباشند تا خروجی مطلوب حاصل گردد. در این مدلسازی معادلات انتقال جرم و سینتیک اجزا، گسسته شده و به روش تفاضل محدود حل گردیده است. مدلسازی، مصرف گندله ورودی و تشکیل آهن اسفنجی و ترکیبات میانی را به خوبی نشان داده و آنالیز گاز به دست آمده در جریان ورودی با تقریب بسیار خوب از مقدار واقعی آن محاسبه شده است. همچنین درصد متالیزاسیون و تغییرات آن در راستای افزایش ریت تولید بررسی گردیده است. به صورت تقریبی هر یک تن افزایش ریت خروجی، متالیزاسیون در شرایط ثابت حدود ۰,۵ واحد کاهش مییابد.

نویسندگان

حمید مظاهری مهر

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو – مگا مدول چادرملو- (شرکت بهرهبرداری فنآوران فولاد آبتین)- یزد، کیلومتر ۲۵ جاده اردکان نایین کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (رئیس تولید مگا مدول چادرملو)

محمدجواد صراف شیرازی

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو – مگا مدول چادرملو- (شرکت بهرهبرداری فنآوران فولاد آبتین)- یزد، کیلومتر ۲۵ جاده اردکان نایین دکترا مهندسی شیمی (عضو هیئت علمی دانشگاه یزد)

حجت کریمیان عقدا

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو – مگا مدول چادرملو- (شرکت بهرهبرداری فنآوران فولاد آبتین)- یزد، کیلومتر ۲۵ جاده اردکان نایین کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (سرپرست شیفت اتاق کنترل مگا مدول چادرملو)