ارزیابی توان بوم شناختی درتوسعه پایدار وتاثیر آن بر حاشیه نشینی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی بحران های محیط زیستی حاشیه نشینی
- کد COI اختصاصی: NCMEC01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 285
نویسندگان
دکترای عمران، عضو هیئت علمی ،گروه عمران دانشکده فنی ،دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
دانشجو ی دکتری عمران -مهندسی مدیریت ساخت،گروه عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
چکیده
یکی از مهمترین دغدغه های آدمی توجه به محیط زیست و اکولوژی شهری و روستایی اطراف محیط زندگی است. همواره این نگرانی در بافت های کوچک تر روستاها و حاشیه شهرها علی الخصوص در کشور های جهان سوم بیش از دیگر کشور ها دیده می شود. روستاها به عنوان نگین انگشتری نیاز به توجه و سرمایه گذاری دارند، به گونه ای که روستاها را زیر ساختی مناسب از شهرها و کشورها و جوامع زیستی انسان ها باید دانست. تصحیح نگاه زندگی روستایی وعدم مهاجرت بی رویه و تجمع در شهرها نیاز به فرهنگ سازی جامع دارد .استفاده از روش هایی عقلانی و نظام مند در مدیریت منابع و استفاده بهینه از آنها بسیار مهم است. این روش ها باید به نحوی باشد که توان و پتانسیل سرزمین را در نظر بگیرد در غیر این صورت خسارات جبران ناپذیری به منابع و سرزمین وارد می شود. ضرورت ارزیابی توان اکولوژیک کاربری توسعه شهری (با حواشی آن)، روستایی و صنعتی به این دلیل است که توان سرزمین مورد نظر از لحاظ سناریوهای مختلف توسعه تعیین گردد. با توجه به بحران های زیست محیطی حاصله در شهرستان ها، هدف این تحقیق بر ارزیابی توان اکولوژیک منطقه ای برای توسعه شهری، روستایی و صنعتی و ارائه راهکارهایی است که در این زمینه جهت نیل به اهداف توسعه پایدار قرار خواهد گرفت. در ایران برای دستیابی به آمایش سرزمین، روش ارزیابی توان اکولوژیک محیط زیست، چند عامله است و ارزیابی و طبقه بندی سرزمین با مقایسه بین ویژگی های اکولوژیک واحدهای زیست محیطی و مدل های اکولوژیک عرفی ایران (مکان محور) انجام می شود. در هر صورت، برای داشتن یک توسعه پایدار و مناسب، برنامه ریزی سرزمین امری ضروری است که شالوده این برنامه ریزی، ارزیابی توان محیط زیست و شناسایی اکولوژیکی از بافت های روستایی ، شهرستان، شهر ها (با حواشی) و کلان جامعه است.کلیدواژه ها
بوم شناختی، توسعه پایدار، بافت های روستاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.