پاسخ مورفولوژیک گیاه دارویی استویا Stevia rebaudiana Bertoni به تنظیم کننده های رشد و الیسیتور نانوذره آهن
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی کاربرد پژوهش های نوین شیمی و کشاورزی در توسعه گیاهان دارویی (با محوریت گشنیز)
- کد COI اختصاصی: CAMCS01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 310
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه
استادیار گروه گیاهان دارویی موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه
استادیار گروه گیاهان دارویی موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی کرمانشاه
چکیده
به منظور بررسی اثر تنظیم کننده های رشد و الیسیتور نانوذره آهن بر صفات مورفولوژی در گیاه دارویی استویاStevia rebaudiana Bertoni در شرایط درون شیشه ای آزمایشی به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه کشت بافت گیاهی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه اجراشد. تیمارها شامل الیسیتور نانوذره آهن درسه سطح (شاهد، ۵ و ۱۵ میلی گرم بر لیتر)و محیط کشت با سطوح مختلف تنظیم کننده های رشد IAA و Kin در چهار محیط کشت مختلف ( ۱ میلی گرم بر لیتر Kin و ۰/۵ میلی گرم بر لیتر IAA و ۱ میلی گرم بر لیتر Kin و ۱ میلی گرم بر لیتر IAA، و ۱ میلی گرم بر لیتر Kin و ۲ میلی گرم بر لیتر IAA و ۲ میلی گرم بر لیتر Kin و ۲ میلی گرم بر لیتر IAA بودند. صفات مورد ارزیابی در این آزمایش تعداد شاخه های فرعی، تعداد برگچه و تعداد گره در ساقه اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد (کینیتین و اندول استیک اسید) بر همه ی صفات مورد ارزیابی در این آزمایش شامل در سطح احتمال یک درصد معنی دار می باشد ولی اثر نانو الیسیتور آهن بر روی صفات تعداد شاخه های فرعی و تعداد برگچه معنی دار شد. بیشترین میزان تعداد شاخه های فرعی و تعداد گره در محیط ( ۱ میلی گرم بر لیتر Kin و ۰/۵ میلی گرم بر لیتر IAA) مشاهده شد. در کل نتایج بیانگر تاثیر مثبت نانوالیسیتور آهن بر روی رشد گیاه استویا می باشد.کلیدواژه ها
استویا، الیسیتور، رشد، متابولیت ثانویه، نانوالیسیتورمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.