مدل سازی و بهینه سازی در سیستم مدیریت پسماند جامد شهری با رویکرد کاهش انتشارات- مطالعه موردی: شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JREH-7-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیر حسینی لرگانی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم (گرایش انرژی های تجدیدپذیر)، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

شاهین رفیعی

استاد، گروه ماشین های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

سید سعید محتسبی

استاد، گروه ماشین های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

چکیده

چکیدهزمینه و هدف: تاثیر تنوع انواع پسماند تولید شده در سامانه، حمل و نقل و تیمار پسماند، تنوع آلایندگی ناشی از جمع آوری زباله و غیره مشکلات استانداردی هستند که جوامع از جمله ایران با آن سروکار دارند. شهر تهران به عنوان پایتخت ایران، روزانه بیش از ۷۰۰۰ تن پسماند تولید می­کند و در صورت عدم مدیریت صحیح این حجم از پسماند، انتشاراتی بیش از حد مجاز به محیط زیست وارد می کند. مطالعه حاضر با هدف کمینه کردن انتشارات تولیدی ناشی از پسماند در شهر تهران انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش، یک مدل ابرساختار برای مدیریت پسماند جامد ارائه شد که رویکرد آن، رسیدن به حداکثر انتشارات اجتناب شده می باشد. بهینه­سازی با نرمال سازی خروجی مربوط به انتشارات و سپس دسته بندی و مرتب کردن داده­ها انجام شد.یافته ها: با بررسی ۳۱۲۵۰ سناریوی مختلف و بر اساس نتایج به دست آمده، بهترین سناریو از نظر بهینه­سازی انتشارات، سناریو ۲۱۳۰۳ بود و حالتی است که مواد آلی، کاغذ و چوب وارد هضم بی هوازی و پلاستیک، شیشه و آهن وارد فرآیند بازیافت شوند. در این حالت میزان انتشارات اجتناب شده برابر ۸۳۷۰۲۷- کیلوگرم کربن دی اکسید معادل در هر روز است.نتیجه گیری: می توان هضم بی هوازی مواد آلی، کاغذ و چوب و بازیافت پلاستیک، شیشه و آهن را به عنوان یک الگوی پایدار برای سیستم فعلی مدیریت پسماند شهر تهران انتخاب کرد. در این حالت میزان اجتناب شده انتشارات نیز افزایش زیادی می­یابد و می­توان آن را به ­عنوان بهترین گزینه دوست دار محیط زیست در نظر گرفت.نوع مقاله: علمی-پژوهشی

کلیدواژه ها

ابرساختار, بهینه سازی, مدیریت پسماند, انتشارات, تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.