مقاله پژوهشی: طراحی و شبیه سازی یک نیم جمع کننده تمام نوری با استفاده از حلقه های تشدید غیرخطی مبتنی بر بلور فوتونی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه علمی فیزیک کاربردی ایران، دوره: 11، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JAPAZ-11-3_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 308
نویسندگان
دانشجوی دکترا، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
استادیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
استادیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
استادیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
چکیده
جمع کننده های تمام نوری نقشی کلیدی در تحقق نسل جدید مدارهای دیجیتال تمام نوری ایفا می کنند. در این مقاله، با استفاده از حلقه های تشدید غیرخطی مبتنی بر بلورهای فوتونی دوبعدی ساختار جدیدی برای پیاده سازی نیم جمع کننده تمام نوری طراحی و ارائه شده است. برای پیاده سازی حلقه های غیرخطی از یک لایه میله ناراستی از جنس شیشه آلاییده شده بین هسته و لایه بیرونی حلقه تشدید استفاده شده است. در موادی که ضریب کر بزرگی دارند، ضریب شکست به شدت به تغییرات شدت نور وابسته است، لذا با ترکیب این مواد با تشدیدکننده های تمام نوری می توان سوئیچ نوری را پیاده سازی کرد. برای طراحی ساختار پیشنهادی، از دو حلقه تشدید غیرخطی استفاده شده است. هر دو حلقه چنان طراحی شده اند که پرتوهای نوری با شدت نور کمتر از آستانه سوئیچ زنی را بین دو موجبر منتقل می کنند. ولی اگر شدت نور بیشتر از حد آستانه سوئیچ زنی باشد، حلقه ها نمی توانند پرتوهای نوری را بین دو موجبر منتقل کنند. ساختار طراحی شده با استفاده از نرم افزار آرسافت شبیه سازی شده است. ساختار پیشنهادی دو پایه ورودی و دو پایه خروجی دارد. مطابق با نتایج شبیه سازی ها، در حالتی که هر دو پایه ورودی خاموش است، هر دو پایه خروجی نیز خاموش خواهد بود. درصورتی که فقط یکی از پایه های ورودی روشن باشد، پایه خروجی S روشن می شود و در صورتی که هر دو پایه ورودی روشن باشد، پایه خروجی C روشن می شود. این نتایج کاملا با عملکرد یک نیم جمع کننده مطابقت دارند. بیشترین مقدار برای زمان صعود ساختار طراحی شده برابر ps ۱٫۵ است.کلیدواژه ها
بلور فوتونی, نیم جمع کننده نوری, اثر کر, حلقه تشدید غیرخطیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.