بررسی عوامل موثربرخوردگی داخلی ناشی ازCO2 درخطوط لوله انتقال گاز طبیعی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES01_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن باقرنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد فلزی

یوسف حاج کریم خرازی

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران

سعید رستگاری

استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران

رضا لباف

دانشجوی کارشناسی ارشد خوردگی

چکیده

خوردگی داخلی خطوط لوله گاز طبیعی از پدیده های زیانبار درصنعت خط لوله می باشد که طی سال های اخیر مورد توجه محققین و صنعت قرارگرفته است عمده خسارات وارده به علت حضور CO2,H2S بوده است که هرکدام علل و شرایط خاص خود را دارند شرایط محیط داخل لوله در خطوط مختلف انتقال گاز متفاوت است حتی درطول یک خط لوله نیز شرایط فیزیکی و شیمیایی داخل لوله در انتهای مسیر نسبت به شرایط ابتدایی خط یکسان نیست به همین دلیل درک اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی برخوردگی داخلی خط لوله بسیار حائز اهمیت است دراین تحقیق عوامل موثربرخوردگی فولاد به کاررفته در خطوط لوله انتقال گاز طبیعی دراثر حضور cO2 مورد بررسی قرار گرفته است آزمایشهای الکتروشیمیایی پتانسیودینامیکی در یک ظرف استاندارد یک لیتری به روش استوانه چرخان RCE درمحیط اشباع شده از CO2 در 60 و 80 درجه سانتی گراد انجام شده است نمونه های استوانه ای از جنس فولاد کم آ لیاژی با استاندارد API 5L X70 تهیه شده و مورد آزمایش قرارگرفته اند. نتایج نشان میدهد سرعت خوردگی با افزایش دما زیاد شده ولی دردودمای مورد آزمایش با گذشت زمان طولانی کاهش می یابد که میت واند به علت تشکیل لایه سطحی محافظ باشد.

کلیدواژه ها

خوردگی داخلی، خوردگی شیرین، پتانسیودینامیک، CO2، فولاد کم آلیاژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.