بررسی تاثیر شکل و محل آسیب ایجاد شده در استحکام مقطع میانی یک شناور آلومینیومی دو بدنه ای نوین از نوع هارث

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مهندسی شناورهای تندرو، دوره: 19، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTSA-19-56_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم سلیمانی

دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی مکانیک

محمدسعید سیف

استاد، دانشگاه صنعتی شریف، قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی

چکیده

ورق های فلزی قسمت اصلی سازه کشتی ها و سازه های فرا ساحل را تشکیل می دهند. این ورق ها در معرض انواع نیرو های فشاری قرار دارند به همین دلیل یکی از اصلی ترین مکانیزم های شکست این سازه ها، خمش در ورق ها می باشد.به همین خاطر برای طراحی ایمن این سازه ها ، بررسی استحکام خمشی سازه لالزامی می باشد. بررسی سازه با استفاده از تکنیک المان محدود یکی از بهترین روش ها برای طراحی چنین سازه هایی می باشد.در این روش علاوه بر دقت و سرعت بالا ، توانایی شبیه سازی با متغیر های گوناگون وجود دارد.سازه شناورها به روش های مختلفی ممکن است در معرض آسیب قرار گیرند. آسیب ممکن است در قسمت های مختلف شناور و به شکل های متفاوتی مشاهده گردد.در ایت تحقیق، ورق های آومینیومی آسیب دیده بصورت عددی مورد مطالعه قرار گرفته است .در این تحقیق مشاهده گردید که که هرچه محل آسیب به لبه های ورق های آلومینیومی نزدیک تر باشد استحکام خمشی ورق ها کاهش خواهد یافت و همچنین مشاهده گردید که شکل آسیب تاثیر کمی در استحکام ورق دارد.در این تحقیق برای بررسی تاثیر آسیب بر مجموعه ای از ورق ها و استحکام دهنده ها در دو حالت سالم و آسیب دیده،مقطع میانی یک فروند شناور هارث تحت گشتاور خمشی مورد بررسی قرار گرفت.مشاهده گردید که در صورتی که آسیب ایجاد شده در ناحیه کف و دک شناور اتفاق افتد کاهش استحکام در کل شناوربطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

کلیدواژه ها

شناور هارث , استحکام خمشی , روش المان محدود , سازه آلومینیومی , نیروی فشاری محوری , محل آسیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.