بررسی تاثیرنیروی حرارتی ریل دررفتاردینامیکی خط تحت اثربارمتحرک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-13-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسام تقی پور

دانشجوی دکتری مهندسی خطوط راه آهن -دانشگاه علم وصنعت ایران

جبار علی ذاکری

استاد دانشکده راه آهن دانشگاه علم وصنعت ایران

سید علی مسیبی

استادیار دانشگاه علم وصنعت ایران

چکیده

خطوط ریلی همواره در معرض بارهای قائم و جانبی و محوری(طولی) که برای انواع راه آهن ها دارای مقادیرمتفاوت هستند،قراردارند. تغییرات دما تاشی از انقباض و انبساط ریل (نیروهای حرارتی)، نیروهای شتاب و ترمزگیری در واگن ها و لوکوموتیوهاو بسیاری از عوامل دیگرباعث ایجاد نیروهای محوری بالایی در خط آهن می شود که عدم کنترل این نیروها ممکن است منجر به کاهش پایداری خط و در نهایت موجب وقوع پدیده کمانش گردد. در این مقاله ابتدا سازه خط آهن بالاستی به صورت یک مدل سه لایه و با استفاده از نرم افزار مهندسی مدلسازی شده و  اثرات عدم اعمال نیروی محوری طولی،اعمال نیروی محوری طولی کششی و اعمال نیروی طولی فشاری برروی پارامترهایی نظیرجابجایی، سرعت و شتاب ریل، سرعت وشتاب تراورس، سرعت وشتاب بالاست همزمان با اعمال یک بارمتحرک قائم با استفاده از روش عددی ویلسون-تتا بررسی شده است و سپس  با انجام تحلیل حساسیت به ازای مقادیرمختلف نیروی طولی و به ازای سرعت های مختلف سیرقطار ازسرعت ۳۶ کیلومتربرساعت تا ۳۶۰ کیلومتربرساعت تغییرات جابجایی ،سرعت و شتاب ریل و تراورس و بالاست بصورت نمودارهای تاریخچه زمانی ارایه گردیده است. نتایج بررسی ها نشان داد که  افزایش مقادیر نیروی محوری طولی و هم چنین افزایش سرعت سیر قطار درحالت اعمال یک بار متحرک قائم باعث افزایش مقادیرجابجایی ،سرعت و شتاب هم در ریل و هم درتراورس و بالاست شده است.

کلیدواژه ها

رفتاردینامیکی خط و قطار, نیروی حرارتی, خطوط بالاستی, سرعت قطار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.