طراحی مدل جامع مدیریت استعداد با رویکرد جانشین پروری در راستای توسعه بهره وری سازمانی با استفاده از روش معادلات ساختاری (مورد مطالعه: سازمان های دولتی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهره وری، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMI-13-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محفوظی

گروه مدیریت، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

داود لفظ فروشان

دانشجوی دکتری گروه مدیریت دولتی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

محمود قربانی

دانشیارگروه مدیریت، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد،ایران

چکیده

مدیریت استعدادها مهم­ترین مزیت رقابتی در سازمان های امروزی است. در این پژوهش سعی شده تا به روش تحقیق آمیخته به شناسایی و تبیین مولفه­های تشکیل دهنده مدل مدیریت استعداد با رویکرد جانشین­پروری در سازمان­های دولتی پرداخته شود. بدین صورت که در بخش کیفی از تکنیک دلفی استفاده گردید و از روش معادلات ساختاری در بخش کمی با نمونه آماری ۳۵۷ نفری بهره گیری شد. نمونه­های این مطالعه از بین کارکنان سازمان های دولتی شهرستان مشهد به روش نمونه­گیری طبقه ای دو مرحله ای (با تخصیص متناسب) انتخاب شدند. برمبنای تئوری پژوهش، مدل اولیه دارای سه بعد مدیریت استعداد، شامل دو مولفه استراتژی استعداد و طرز تفکر استعداد، بعد استراتژی مدیریت استعداد، شامل پنج مولفه ارتباطات، پرورش کارکنان، فرهنگ، مدیریت عملکرد و پاداش و قدردانی، و بعد جانشین­پروری، شامل سه مولفه ساختار، زمینه و محتوا، فرض شد. در ادامه، داده­های گردآوری شده در بخش ارزیابی و سنجش مدل به­وسیله تحلیل­های عاملی تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­های این پژوهش حاکی از آن است که مدل مفروض برای مدیریت استعداد با رویکرد جانشین­پروری در سازمان­های دولتی معنی دار و گویای این مهم بود که از دیدگاه کارکنان سازمان­های دولتی، بعد استراتژی مدیریت استعداد به­ترتیب به میزان ۸۲% و ۹۹% در تبیین واریانس جانشین­پروری و مدیریت استعداد نقش دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت استعداد, جانشین پروری, استراتژی مدیریت استعداد, سازمان های دولتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.