پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس ناگویی طبعی، هیجانات تحصیلی مثبت و منفی و خودمهارگری در دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی، دوره: 8، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_CIUN-8-26_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج هاشمی نصرت آبادی

دکتری روان شناسی، استاد گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه تبریز

جعفر بهادری خسروشاهی

. دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان (نویسنده مسئول)/ نشانی: تبریز؛ دانشگاه شهید مدنی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، گروه روان شناسی تربیتی/ نمابر: ۳۴۳۲۷۵۰۰ / Email: Jafar.b۲۰۱۰@yahoo.com

چکیده

هدف: پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس ناگویی طبعی، هیجانات تحصیلی مثبت و منفی و خودمهارگری در دانشجویان. روش: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن، دانشجویان دانشگاه تبریز در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بود که از میان آنان ۴۰۰ نفر بر اساس جدول مورگان و با نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. جمع آوری داده‎ها از طریق پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ، ناگویی طبعی بگبی، هیجانات تحصیلی مثبت و منفی پکران و خودمهارگری تانجی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده‎ها نیز با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و آزمون تی دو گروه مستقل انجام گرفت. یافته ها: دشواری در شناسایی و توصیف احساسات، تفکر عینی و هیجانات تحصیلی منفی، با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان رابطه مثبت و معنادار دارد. از سویی بین هیجانهای تحصیلی مثبت و خودمهارگری اولیه و منع کننده، با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی و معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد متغیرهای ناگویی طبعی، هیجانات تحصیلی مثبت و منفی و خودمهارگری قادرند ۲۴ درصد از تغییرات اعتیاد به اینترنت را در دانشجویان پیش بینی کنند. از طرفی، بین دانشجویان دختر و پسر در متغیر اعتیاد به اینترنت تفاوت معنادار وجود دارد و دانشجویان پسر از اعتیاد به اینترنت بالایی برخوردارند. نتیجه گیری: توجه به نقش ناگویی طبعی، هیجانهای منفی و افزایش هیجانهای مثبت و خودمهارگری آنها می تواند بر اعتیاد به اینترنت تاثیرگذار باشد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت, ناگویی طبعی, هیجانهای تحصیلی مثبت و منفی, خودمهارگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.