حکمرانی خوب شهرهای آینده و پایداری محیط زیستی در قرن ۲۱ با مروری بر ساخت پایدارتر و مقاومتر شهرها از منظر سازمان ملل متحد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KBAU03_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرنظام براتی

استادیار حقوق دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)

وصال تاج کوزه گر

مدرس حقوق دانشگاه پیام نور رامسر ، مازندران ایران. مازندران ایران

ناهید بهاری بندری

مدرس حقوق دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی

چکیده

پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ بیش از دو سوم جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی کنند و بیشتر این رشد شهری در کشورهای با درآمد پایین و متوسط انجام خواهد شد. اما فضاهای شهری متراکم با چالشهای خاص خود روبرو هستند؛ بنابراین، باید از امروز اطمینان حاصل شود که این مناطق شهری فراگیر، ایمن، پایدار و مقاوم خواهند بود. رشد بسیار زیاد شهرها از لحاظ جمعیتی و فضایی، پایداری شهرهاو کیفیت زندگی شهری را تهدید میکند. شهرنشینی انبوه میتواند منجر به بیثباتی اجتماعی شود و ظرفیت شهرها برای پایداری زیست محیطی و موفقیت اقتصادی را تضعیف کند. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی شهرهای آینده و پایداری محیط زیستی با مروری بر ساخت پایدارتر و مقاومتر شهرها از منظر سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این پژوهش بیانگر این است که توسعه پایدار شهری راهی است که شهرها میتوانند تغییرات اقلیمی را کاهش دهد و مکانهای یکپارچه شهری که برای گردهمایی مردم در مورد فعالیتها مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ساختمانها و فضاهای عمومی، با پیادهروی آسان و ارتباط دوچرخه سواری بین آنهاو خدمات حمل ونقل سبز به بقیه شهر متصل میگردد. از این منظر ضروری است مسئولان شهری نظریه های نوین را جایگزین نظریه های ناکارآمد کلاسیک نماید و توسعه پایدار شهری، از جمله انگیزه های بیشتر برای صرفه جویی در انرژی، کاهش مصرف و حفاظت از محیط زیست و همچنین افزایش سطح رفاه شهروندان را موردتوجه اساسی قرار دهند. شهرهای آینده باید محیطی از نظر اجتماعی متنوع باشند که در آن فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی همپوشانی داشته باشند و سیستمهای حمل ونقل شهری پایدارتر و سبز شوند. در نهایت اینکه کارشناسان موسسه محیط زیست و امنیت انسان دانشگاه سازمان ملل معتقدند که استفاده از اصولی مانند حمل ونقل پایدار و سبز، راه حلهای مبتنی بر طبیعت، استفاده از شبکه های اجتماعی در جهت ارتقاء تاب آوری شهری در برابر بلایای طبیعی، همینطور حکمرانی الکترونیک و هوشمند در جهت بهبود معیشت شهری و ارتقاء همکاری شهرها، کشورها و نهادهای بین المللی در جهت استفاده از تجارب یکدیگر در نهادینه نمودن پایداری محیط زیستی مولفه های اساسی هستند که موردتوجه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

حکمرانی خوب شهرهای آینده، پایداری محیط زیستی در قرن ۲۱ ، ساخت پایدارتر و مقاومتر شهرها، منظر سازمان ملل متحد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.