برنامه ریزی پارکهای جیبی در بافت تاریخی شهر خرم آباد با رویکردبوم گرایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KBAU03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجید مفیدی شمیرانی

استادیار، مهندسی شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

خاطره مغانی رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران،

کیمیا اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران،

مرضیه هاشم نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی گرایش برنامه ریزی شهری، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران،

چکیده

توزیع متعادل فضاهای سبز شهری به بهترین شکل آن و توجه به بوم گرایی در طراحی و برنامه ریزی آنها مزایای اجتماعی، اقتصادی، روانی و زیستمحیطی بسیاری را به همراه دارد. بافت تاریخی شهر خرم آباد نیز به دلیل عدم توجه به این موضوع علاوه بر محرومیت از مزایای ذکرشده با مسائل و مشکلات بسیاری مواجه شده است. ازاینرو این پژوهش باهدف برنامه ریزی پارکهای جیبی در بافت تاریخی شهر خرم آباد با رویکرد بوم گرایی و پاسخ به سوال چگونگی جانمایی آنها در این بافت انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی-تحلیلی بوده و از این نظر که اصولی برای شکلدهی و برنامه ریزی پارکهای جیبی تدوین میشود از پژوهشهای کاربردی محسوب میشود. همچنین داده ها و اطلاعات موردنیاز در این پژوهش به روشهای کتابخانه ای، مشاهده میدانی و پرسشنامه جمع آوری و برای تحلیل آنها از روش AWOT (ترکیب روش SWOT و (AHP استفاده شده است. دستاورد نهایی این پژوهش راهبردهای برنامه ریزی پارک جیبی در شهر خرم آباد و تدوین دستورالعملهای ایجاد پارک جیبی در این شهر، در سه اصل سلامت، انعطاف پذیری اب و هوایی و مشخصه های فیزیکی و جانمایی این پارکها در بافت تاریخی شهر خرم آباد با توجه به این اصول و شناخت حاصل شده از بافت هست.

کلیدواژه ها

پارک جیبی، بوم گرایی، بافت تاریخی، خرم آباد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.