سطح بندی و ارزیابی تهدیدات دارایی های شهر با رویکرد پدافند غیرعامل
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF08_194
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
کارشناس ارشد پدافند غیرعامل دانشگاه جامع امام حسین (ع)
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین (ع)
چکیده
با توجه به توان تسلیحاتی، تجهیزاتی، فناورانه، اقتصادی و اطلاعاتی دشمنان تقابل آتی با آنها از نوع نامتقارن می باشد. پیروزی در جنگ هاینامتقارن مبتنی بر شیوه ها و اصول خاصی است که با تکیه برآنها می توان بر این مهم نائل آمد. به نظر میرسد یکی از پیشنهادهای پیروزی دراین نوع از جنگ، کاهش آسیب پذیری زیرساخت های مهم و نیز استمرار فعالیت آنها در شرایط بحرانی است . ارتقای آستانه مقاومت مراکزصنعتی و حساس و زیرساخت های مهم و همچنین استمرار فعالیت آنها در شرایط بحرانی یک ضرورت انکار ناپذیر برای پایداری در مقابل دشمنمحسوب می شود؛ زیرا دشمن با توجه به برخورداری از سطح بالای فناوری در صدد است نسبت به از بین بردن تاسیسات، نیروها، توانمندی هاو استعدادهای رزمی و اقتصادی و صنعتی اقدام کند؛ بنابراین تقویت هر یک از این موارد میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده تلقی شود واستمرار تولید و فعالیت مراکز صنعتی و حساس و زیرساخت های مهم در شرایط بحرانی با اعمال ملاحظات دفاع غیرعامل می تواند به عنوان یکیاز پارامترهای مهم و تاثیرگذار در سیاست دفاعی کشور محسوب شود . تجربیات حاصل از جنگ تحمیلی و خسارتهای وارده از تهاجمات دشمنبه تاسیسات نظامی و صنعتی از قبیل کارخانه های تولید تسلیحات نظامی، نیروگاه ها، پالایشگاه ها، محورهای مواصلاتی، بیمارستان ها، پادگان هاو صنایع مادر، لزوم توجه به دفاع بهینه که ترکیب و تلفیقی از پدافند غیرعامل و پدافند عامل می باشد را بر همگان روشن ساختهاست. (قمری؛ ۱۳۹۹ : ۱۰) هدف از اجرای طرح های پدافند غیرعامل کاستن آسیب پذیری تاسیسات و تجهیزات حیاتی و حساس و مهم کشور درشرایط بحرانی ناشی از تهدیدات انسان ساخت است. زیرساخت های حیاتی، بخشی از بنیان های اصلی مناطق شهری به شمار می آیند که با آسیبآنها بیشتر مناطق شهر تحت تاثیر قرار می گیرد.کلیدواژه ها
پدافند غیرعامل، تهدیدات، ارزیابی، شهر، دارایی ها (زیرساخت ها)مقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.