پهنه بندی خطر زلزله در حوضه آبریز جوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های پیش رو
  • کد COI اختصاصی: GEOO06_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان زندی

دانشگاه حکیم سبزواری

محمدعلی زنگنه اسدی

دانشگاه حکیم سبزواری

ابوالقاسم امیراحمدی

دانشگاه حکیم سبزواری

ربابه فرزینه کیا

دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

با توجه به وقوع زمین لرزه ای متعدد ویرانگر، فلات ایران یکی از مناطق فعال از نظر زلزله خیزی به شمار می رود. ایران بخشی از کمربند زلزله خیزآلپ- هیمالیاست. بنابراین مطالعه و بررسی زلزله خیزی مناطق مختلف ایران امری لازم و بدیهی به نظر می رسد. در مطالعه حاضر، پهنه بندی لرزه خیزی در دشت جوین ارزیابی شده است. به منظور پهنه بندی خطر زلزله، از چهار پارامتر لیتولوژی، فاصله از گسل، عمق و قدرت زلزله هایی که درگذشته رخ داده اند، استفاده گردید. سپس هرکدام از معیارها بر اساس روش AHP و برطبق نظر کارشناسان دوبه دو باهم مقایسه و وزن دهی شدندو نقشه پهنه بندی خطر زلزله استخراج گردید. ارزیابی مدل بیانگر این است که حدود ۹۰ درصد از زلزله های رخ داده، بالاتر از ۴ ریشتر بودند وحوضه مورد مطالعه تا حد زیادی زلزله خیز می باشد. به طوریکه برطبق نقشه نهایی به دست آمده، ۳۶/۵ درصد از مساحت حوضه با خطر خیلی زیاد، ۵۰/۹۳ درصد با خطر زیاد، ۱۱/۵۷ درصد در کلاس با خطر متوسط و ۰/۹۶ درصد در کلاس با خطر کم قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.