پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل AHP و تکنیک GIS در شهرستان سوادکوه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های پیش رو
- کد COI اختصاصی: GEOO06_092
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 361
نویسندگان
استادیار ژئومورفولوژی گروه جغرافیای دانشگاه گلستان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی دانشگاه گلستان
چکیده
آهنگ رو به رشد توسعه و عمران شهری و روستایی موجب بروز برخی ناهنجاری های طبیعی در وضعیت ساکنین کره زمین شده است. حرکات دامنه ای و به طور اخص زمین لغزش ها در زمره پر خسارت ترین آنها است که همگام با دستکاری بشر در سیستم های طبیعی در دهه های اخیر شتاب فزاینده ای یافته است [۱] . تهیه نقشه های پهنه بندی زمین لغزش به طراحان و مهندسان برای انتخاب مکان مناسب اجرای طرح های توسعه کمک بزرگی نموده و نتایج این گونه مطالعات می تواند به عنوان اطلاعات پایه ای جهت کمک به مدیریت و برنامه ریزی محیطی مورد استفاده قرار گیرد [۸] . از اوایل دهه ۱۹۷۰، بسیاری از دانشمندان با بکارگیری روش های مختلفی ازجمله سیستم اطلاعات جغرافیایی، مدل های تصمیم گیری چند معیاره و روش های وزنی نسبت به ارزیابی خطرات زمین لغزش و تهیه نقشه توزیع فضایی این پدیده اقدام نموده اند [۷] . جوکار سرهنگی و همکاران در مطالعه خطر وقوع زمین لغزش در حوضه صفارود با استفاده GIS و AHP نتیجه گرفتند که ۳۱ درصد از سطح حوضه مورد مطالعه دارای خطر بسیار زیاد و زیاد است [۲] .شهرستان سوادکوه در بخش مرکزی استان مازندران در دامنه ی شمالی کوه های البرز مرکزی در بین عرض جغرافیایی ۴۹ دقیقه و ۳۵ درجه تا ۲۳ دقیقه و ۳۶ درجه نیمکره شمالی و در بین طول جغرافیایی ۳۹ دقیقه و ۵۲ درجه تا ۱۴ دقیقه و ۵۳ درجه نیمکره شرقی واقع شده است و در مجاورت استان سمنان قرار گرفته است. از جمله دو منطقه کوه در شمال و پیشانی در جنوب، منطقه کوهستانی دارای آب و هوای معتدل و مرطوب است و آب و هوا در جنوب خشک و سرد است. مساحت این شهرستان به ۱۶۳۲ کیلومتر مربع می رسد. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، ۴۳.۹۱۳ نفر بوده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.