بررسی تاثیرات تکتونیکی بر ویژگی های کمی شبکه ی زهکشی حوزه ی آبخیز گاوکشک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های پیش رو
- کد COI اختصاصی: GEOO06_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه زمین شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
استادیار،گروه زمین شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی،شیراز، ایران
استادیار،گروه علوم خاک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
رودخانه ها و شبکه های زهکشی از جمله مهمترین عوارضی هستند که نسبت به تغییرات زمین ساختی بسیار حساس می باشند. در این پژوهشجهت بررسی تاثیرات تکتونیکی بر مورفومتری شبکه های زهکشی، ابتدا حوزهی آبخیز گاوکشک، با مساحت ۷۳/۴۶ کیلومتر مربع، در ۱۳ کیلومتریشمال شرقی شهرستان کازرون، استان فارس، انتخاب شد. سپس شاخص های ریخت سنجی نظیر: شاخص انشعاب پذیری، شاخص تراکم شبکهزهکشی، شاخص شکل حوضه زهکشی و شاخص شیب جریان، مورد محاسبه قرار گرفت. مقادیر شاخص های ریخت سنجی منطقه مورد مطالعه، باتقسیم شدن منطقه به ۴۳ زیرحوضه آن و با استفاده از نقشه ی مدل رقومی ارتفاعی و سامانه اطلاعات جغرافیایی مورد بررسی قرار گرفته است.نتایج حاصل از تحلیل های آماری نشان می دهد که حوضه مورد مطالعه ازدیدگاه شاخص تراکم شبکه زهکشی با شاخص انشعاب پذیری و از دیدگاهشاخص شکل حوضه زهکشی و شاخص شیب جریان دارای همبستگی مطلوبی می باشد. در این روش، مناطق همگن بر اساس ضریب همبستگیتعیین شدند. بدیهی است که ارزیابی واکنش های رودخانه ها و شبکه های زهکشی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و میتواند در برنامه ریزی هایآتی، مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
حوزه ی آبخیز گاوکشک، سامانه اطلاعات جغرافیایی، شاخص های ریخت سنجی، ضریب همبستگی،مدل رقومی ارتفاعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.