مدل سازی ساختاری تفسیری ابعاد فردی مدیریت جهادی؛ واکاوی هدایت و وابستگی مولفه ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ در دانشگاه اسلامی، دوره: 11، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_CIUN-11-40_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد شماعی کوپائی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز. تهران، ایران.

محمدرضا اسمعیلی گیوی

دکترای مدیریت سیستم ها، استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران. تهران، ایران

مهدی عبدالحمید

دکترای تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی، استادیار گروه مدیریت و فلسفه علم و فناوری، دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران. تهران، ایران.

چکیده

هدف: پژوهش حاضر، در بستر فهم لزوم همسازی ارکان نظامات و سیستم ها در فرایند نظام سازی شکل گرفت. یکی از مهم ترین ارکان هر سیستم اجتماعی، عاملان و بازیگران انسانی سیستم اند و در این میان، مدیران سیستم اجتماعی از دیگر بازیگران موثرترند. بر این مبنا، این پژوهش، در جهت مدل سازی ساختاری- تفسیری و تحلیل قدرت نفوذ بین مولفه های فردی مدیریت جهادی سازمان داده شد؛ علاوه بر آن، معیارهای استخراج شده، تعیین سطح شد و تحلیلی از میزان وابستگی متغیرهای سیستم ارائه شد. روش: در گام اول برای دستیابی به مولفه های مدیریت جهادی به سراغ روش تحلیل مضمون رفته و از مصاحبه با خبرگان این حوزه اطلاعات اولیه حاصل شد، داده های حاصل از مصاحبه ها تحلیل شد و در نهایت، مولفه های فردی مدیریت جهادی ارائه شد. در گام بعد به منظور بررسی رابطه این مفاهیم با یکدیگر و سطح بندی آنها روش مدل سازی ساختاری- تفسیری انتخاب، همچنین برای درک و تحلیل بهتر روابط، از تکنیک تحلیل ساختاری و نرم افزار میک ماک استفاده شد. یافته ها: بر این اساس، بعد فردی مدیریت جهادی از ۱۰ مولفه تشکیل و در شش سطح دسته بندی شد. نتیجه گیری: بر این مبنا، مولفه های «آخرت گرایی و جهان بینی توحیدی»، «ولایتمداری» و «توکل بر خدا» به عنوان اثرگذارترین مولفه مشخص شد.

کلیدواژه ها

مدیریت جهادی, مدل سازی ساختاری تفسیری, ابعاد فردی مدیر, روش تحلیل مضمون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.