تحلیل رابطه دولت و جامعه ،مطالعه موردی :ایران در عصر کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مختار زیبایی

دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه رازی

مریم فلاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه رازی

زنیره نصری

دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه رازی

چکیده

رابطه دولت و جامعه به عنوان موضوع اصلی جامعه شناسی سیاسی در طول تاریخ همواره سر گذشت متفاوتی را پشت سر گذاشته است. رابطه ای که در ابتدا منفک از یکدیگر نبوده، اما با گذشت زمان و شکل گیری دولت مدرن شاهد تعریف و فراز و نشیب های جدیدی از این رابطه بوده ایم؛ فراز و نشیبی که در مقاطع مختلف تاریخ ایران نیز مشاهده می شود. وجود حوادثی در سال های اخیر رابطه دولت و جامعه در ایران را دگرگون ساخت و اکنون بحران اپیدمی کرونا آن را در وضعیت ویژه ای قرار داده است. مقاله حاضر در صدد است با استفاده از روش توصیفی –تحلیلی به این سوال پاسخ دهد که بحران کرونا چه تاثیری بر روابط دولت و جامعه داشته است؟ برای پاسخ به این سوال با توجه به نظریه «بحران روزنتال»که اعلام می دارد، می توان با مدیریتی کارآمد و صحیح بحران را به فرصت تبدیل کرد، این فرضیه را مطرح کرده است که ویروس کرونا درارتباط با تاثیراتش بر رابطه دولت و جامعه، یک پدیده ای دو وجهی است که یک روی آن مشکلات و تهدیدات و یک روی دیگرآن شانس و فرصت را برای اعتماد عمومی و تقویت همبستگی بین دولت و جامعه فراهم کرده است؛ بنابراین حاکمیت در ایران می تواند با توجه به فرصت های ایجاد شده و با ارائه راهکارهای صحیح ، بحران کرونا را به فرصتی برای بازسازی رابطه دولت و جامعه تبدیل کند. پژوهش حاضر ضمن بررسی کمی و کیفی اقدامات انجام شده در این راستا ،در پایان به ارائه راهکارهای مناسب برای تبدیل بحران به فرصت، جهت تجدید استحکام رابطه دولت و جامعه در ایران می پردازد.

کلیدواژه ها

دولت، جامعه ، ایران، بحران ، کرونا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.