تلفیق زیبایی و کارایی در معماری بومی در شکل گیری معماری پایدار (نمونه موردی:روستای آتان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_1112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کریمی کلایه

کارشناس ارشد معماری

چکیده

در جهان امروزی معماران همواره در پی یافتن راهکارهای جدید برای ایجاد زندگی مطلوب انسان بوده اند. معماری پایدار در بیشتر نقاط جهان از جمله مباحث مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است. اصول معماری پایدار در بسیاری از بناها و اماکن بومی به طور نسبی رعایت شده است. عموما در معماری پایدار جنبه زیبایی شناسی در نظر گرفته نمی شود و یا به عنوان عنصری فرعی تلقی میگردد. در حالیکه جنبه زیبایی شناسی یک اثر قادر است با تاثیر بر حوزه روانشناختی به آگاهی بخشی در جهت افزایش پایداری محیطی منجر شود. هدف از این مقاله بررسی نسبت مقوله زیبایی شناسی با پایداری و جایگاه آن در رسیدن به معماری بومی پایدار می باشد. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی می باشد. در این مقاله ابتدا به بررسی معماری پایدار و معماری بومی پرداخته و سپس ارزشهای زیبایی شناختی در معماری بومی که منجر به دستیابی معماری پایدار می شود مورد بررسی قرار گرفته است. درنهایت با بررسی نمونه موردی روستای آتان از منظر معماری بومی پایدار به ارائه راه حل ها و پیشنهادهایی به منظور ارتقای جنبه زیباشناختی با هدف ایجاد معماری بومی پایدار پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری بومی، روانشناختی، زیبایی شناختی، روستا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.