مدل سازی عددی جریان غیر ریزشی روی سرریز های پلکانی با ابعاد متغیر با هدف بهینه سازی روند رشد ابعاد پله ها در طول سرریز
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU07_1003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 282
نویسندگان
دانشجوی آب و سازه هیدرولیکی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
استادیار ،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد پرند
استادیار ،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد پرند
چکیده
احداث سد در رودخانه باعث افزایش تراز سطح آب و انرژی پتانسیل آب می شود و در نتیجه جریان عبوری از روی سرریز سد در موقع سیلاب با سرعت زیادی به پایین دست منتقل می شود. انرژی جنبشی زیاد آب می تواند باعث آبشستگی مصالح کف رودخانه و خوردگی بتن سرریز شود، بنابراین برای مستهلک کردن انرژی جنبشی زیاد در پایاب سدها معمولا حوضچه آرامش طراحی می شود. هرچه انرژی منتقل شده به پایین دست بیشتر باشد، حوضچه آرامش ابعاد بزرگتری خواهد داشت و در نتیجه به همان نسبت، هزینه های اجرایی و نیز پایداری سد تحت تاثیر قرار می گیرد. سرریزهای پلکانی از جمله سازه هایی هستند که به منظور بهبود شرایط هیدرولیکی جریان و استهلاک انرژی در سدها به کار گرفته می شوند. میزان افت انرژی زیاد سرریزهای پلکانی باعث کاهش عمق حفاری حوضچه آرامش پایین دست، طول حوضچه آرامش و ارتفاع دیواره های جانبی شده و هزینه اجرای سد کمتر می شود ویا منجر به حذف حوضچه آرامش نیز می گردد. در این میان میزان افت انرژی به عوامل مختلف مانند طول و تعداد پلکان های سرریزسد بستگی دارد. بدین منظور در این تحقیق به بررسی ابعاد بهینه پلکان های سرریز پلکانی در جهت افزایش استهلاک انرژی با استفاده ازروش مدل سازی عددی ( برنامه انسیس فلوئنت ) در حالت جریان غیر ریزشی می پردازیم .کلیدواژه ها
سرریزپلکانی – جریان غیرریزشی – ابعاد بهینه – نرم افزار انسیس فلوئنت – استهلاک انرژیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.