پیش بینی شوری آب رودخانه با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU07_0650
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 374
نویسندگان
گروه مهندسی آب، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
گروه مهندسی آب، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
چکیده
رودخانه ها به عنوان اصلی ترین منبع تامین کننده نیاز بشر می باشند. شوری آب در بین پارامترهای کیفیت آب یکی از مهم ترین متغیر می باشد. لذا پیش بینی شوری آب مورد نیاز برای تصمیم گیران آب مهم می باشد، امروزه شبکه عصبی مصنوعی به عنوان یک ابزار مناسب برای پیش بینی پارامترهای کیفی آب استفاده می شود. تحقیق حاضر با هدف پیش بینی پارامترهای کیفی آب (کل املاح محلول در آب و هدایت الکتریکی) رودخانه چافرود در استان گیلان با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی انجام شد، در این تحقیق جهت پیش بینی کل املاح محلول در آب و هدایت الکتریکی بر مبنای شبکه عصبی مصنوعی چند لایه با استفاده از پارامترهای کیفی آب شامل پارامترهای اسیدیته (PH)، کل املاح محلول در آب (TDS)، هدایت الکتریکی (EC)، نسبت جذب سدیم (SAR) و یون های سدیم (Na)، کلسیم (Ca)، منیزیم (Mg)، بی کربنات (Hco۳) و سولفات (So۴) انجام شد، که برای ارزیابی توانایی شبکه عصبی مصنوعی از پارامترهای آماری میزان بازدهی شبکه، میانگین مربعات خطا، میانگین مربعات خطای نرمال شده، میانگین قدرمطلق خطا استفاده شده است، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی با بازدهی بالای ۹۶/۰ دقت بالایی برای پیش بینی شوری آب رودخانه دارد.کلیدواژه ها
آب، پرسپترون چندلایه، کل املاح محلول، شبکه عصبی، هدایت الکتریکی.مقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.