بررسی نمودار های جابجایی- نیرو و انرژی تلف شده در میراگر فولادی درجه دار
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU07_0625
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 718
نویسندگان
کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، ایران.
چکیده
هنگام حرکت های شدید زمین در زلزله های بزرگ انرژی زیادی وارد سازه می شود بنابراین جهت جلوگیری از بروز خرابی در سازه باید فرایندی در سازه تعبیه شود که این انرژی عظیم را کنترل و میرا کند. جهت بهبود عملکرد ساختمان ها به طور گسترده ای از میراگرهای فلزی در علم مهندسی سازه استفاده شده است و مبتنی بر کاهش انرژی وارده بر سازه از طریق استهلاک آن می باشد. میراگرهای فلزی معمولی نمی توانند به طور موثر از سازه در برابر زلزله هایی با شدت های متفاوت محافظت نمایند. پس یک نوع جدید از میراگر فلزی که ترکیبی از دو میراگر فلزی حلقوی با استفاده از فولاد با مقاومت پایین در اندازه های متفاوت می باشد، در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت که این نوع میراگر دارای دو نقطه تسلیم می باشد که در کاهش پاسخ های سازه تحت زلزله های با شدت های متفاوت بطور موثری استفاده می شود. با توجه به تحلیل های انجام شده منحنی های اسکلت جابجایی نیرو، منحنی هیسترزیس و منحنی اتلاف انرژی نمونه نتایج قابل قبول و مناسبی را نشان می دهند. دیده می شود که شاخص های اصلی مکانیکی مدل با آزمون آزمایشگاهی انجام شده توسط (چن و همکاران، ۲۰۱۹) مطابقت خوبی دارند، مانند سختی اولیه، مقاومت تسلیم، مقاومت اوج و اتلاف انرژی.کلیدواژه ها
میراگر فولادی، میراگر درجه دار، انرژی تلف شده، جابجاییمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.