آسیب شناسی معماری گروهی با تمرکز بر نقش شخصیت در کار تیمی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه سادات موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه زنجان

معصومه فرخ

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه زنجان

مریم کلامی

دکتری معماری و استادیار، دانشگاه زنجان

چکیده

یک تیم مجموعه ای از افراد با مهارت های مکمل یک دیگر است که متعهدند برای دست یابی به یک هدف مشترک که همگی خود را در برابر آن پاسخ گو می دانند تلاش کنند. بر اساس اندیشه ی فارابی، زندگی انفرادی برای انسان امکان دارد، اما اگر بخواهد به سعادت و کمال برتر نائل شود باید به طور اجتماعی زندگی کند. وقتی دانشمند حکیم ایرانی هزار و صد سال پیش، بر فضیلت شهر و حیات اجتماعی انسان پای فشرده است، نشان از اندیشه اجتماعی عمیق در جامعه ایرانی و اسلامی دارد. وی در کتاب سیاست مدنی، کمال انسان و جامعه و سعادت را مستلزم وجود تعاون وهمکاری می داند و اساس جامعه را به وجود افراد، روابط و همکاری بین آنها منوط کرده و منشا پیدایش جامعه را نیازهای زیستی و انسانی بیان می کند. و از دیدگاه تامپسون تیم ها در زمینه ی یک سیستم بزرگ تر اجتماعی فعالیت می کنند. آن ها در یک سازمان بزرگ تر و در کنار سایر تیم ها کار خود را انجام می دهند و به علاوه اغلب برای جذب منابع به محیط خارج از تیم وابسته هستند و البته این رابطه متقابل است. در ادامه به انواع تیم های کاری در سازمان می پردازیم و به یک سری ویژگی مشترک افراد در یک کار تیمی می رسیم. و در پی آن به ویژگی های افراد برای کار تیمی پرداخته که از نظر روانشناسی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. و در نهایت به اهدافی برای کار تیمی به خصوص کار گروهی معماری پرداخته شده و به نتیجه ای می رسد که تعامل در گروه های حرفه ای معماری به چه صورت بوده است و در حال حاضر به چه صورت می باشد. که اهمیت بررسی این موضوع در ایران متمرکز می باشد. و رسیدن به چگونگی تقویت روحیه ی معماری گروهی از دوران کودکی.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، کار گروهی، معماری، شخصیت شناسی، روانشناسی، تعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.