نقش تاثیر تزئینات بدنه شهرها در روان انسان ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0462
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادله اکبراف

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، تهران، ایران

فهیمه معتضدیان

گروه معماری،واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس ، ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش نقش تاثیر تزیینات بدنه شهرها بر روان انسان ها است امروزه مفهوم مکان و حس مکان یکی از مهمترین مسائل پیش روی شهرسازی معاصر است. در گذشته شهرها از توانایی بالایی برای برقراری تعامل بین انسان و فضا برخوردار بودند. اما امروزه در غالب شهرها فضاهایی ایجاد می شوند که فاقد هویت و معنا بوده و صرفا تقلیدی از سایر نمونه هاست. تکرار الگوهای بیهویت و غربی در فضاهای شهری موجب به حاشیه رانده شدن اصول مکان سازی و هویت گردیده است. مقوله محیط به صورت عام و هم چنین عوامل محیطی به صورت خاص، از جمله مقولاتی هستند که به جهت نقش و تاثیری که بر رفتار و روان انسان دارند، حائز اهمیت می باشند. در واقع محیط، به عنوان بستر فعالیت و زندگی انسان می باشد و تاثیر شرایط محیطی بر انسان، اجتناب ناپذیر است. علی رغم اهمیت این موضوع، آن چه که معمولا در گیرودار زندگی مدرن و ساختمان سازی و صنعتی شدن، فراموش می شود، عدم توجه به تاثیر شرایط محیطی بر روان و خلق و خوی انسان ها می باشد که در بعضی موارد بسیار نگران کننده می باشد. لازم به ذکر است شرایط محیطی نامناسب یکی از عوامل ایجاد استرس، اضطراب و عصبیت در محیط کار می شود. حرفه معماری به دلیل ماهیت بین رشته ای خود از مباحثی مانند علوم شناختی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنر در بطن خود بهره می برد، در نتیجه نه تنها محصول نهایی طراحی، بلکه فرآیند طراحی و معماری بایستی مورد توجه و بررسی قرار بگیرد. فاصله بین محیط بالقوه ، یعنی محیط ذهنی و آرمانی طراح و محیط بالفعل یعنی محیطی که ساخته می شود و مورد بهره برداری قرار می گیرد، فاصله زیادی است. در صورتی محیط بالقوه به بالفعل تبدیل می شود که شرایط اجتماعی، فرهنگی و روانی مخاطبان محیط در نظر گرفته شود. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی – تحلیلی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است.

کلیدواژه ها

تزیینات، بدنه شهرها، روان شناسی محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.