بررسی روند حرکتی تار خنثی در قاب های بتنی مسلح در برابر خرابی پیشرونده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدایمان فردوس

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مسعود جوادپور

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

یکی از مهم ترین موضوعات مورد مطالعه و پژوهش در صنعت ساخت و ساز را امروزه می توان مباحث پیش بینی نحوه ی تخریب ساختمان ها در زمان حوادثی همچون زلزله یا انفجار و ایجاد آسیب های شدید که باعث انهدام قسمتی از اعضای اصلی سازه می شوند دانست. این خرابی ها می توانند منجر به حوادث جبران ناپذیری شوند که موجب آسیب کلی سازه و حتی تخریب کامل آن نیز بگردد. خرابی پیشرونده نمونه فرآیندی است که در ابتدا با یک خرابی موضعی اولیه و درنتیجه به انهدام عضوهای مجاور و یا انهدام کل سازه ختم میشود؛ بنابراین با دانش و اطالاعات کافی و دست یابی به یک روش تحلیل دقیق که عوامل موثر و مکانیسم های مقاومت در برابر انهدام پیشرونده را در نظر بگیرد میتواند باعث شناخت جزئیات و ملاحظاتی در طراحی شود. به سبب لزوم تحقیقات بیشتر در این زمینه برای شناخت بیشتر عوامل تاثیرگذار بر این مباحث، در این تحقیق به بررسی شش مدل جزقاب بتنی خمشی مسلح در خرابی پیشرونده موجود در ادبیات فنی پرداخته شده است. این مطالعه با سناریوی حذف ستون میانی در خرابی پیشرونده صورت گرفته است تا در نواحی کششی و فشاری به وجود آمده در تیر ها، روند حرکتی تار خنثی مورد بررسی و مطالعه قرارگیرد. برای شبیه سازی و تحلیل این مدل ها از نرم افزار آباکوس به روش اجزای محدود استفاده شده است. طبق نتایج حاصل شده ملاحظه گردید که در جابجایی ستون حذف شده میانی، روند حرکتی تار خنثی در نواحی مقاومتی مختلف با رفتار مشابهی بین تمامی مدل ها از خود به نمایش می گذارد و همچنین روند حرکتی مشخصی در نواحی مقاومتی مشاهده می شود.

کلیدواژه ها

خرابی پیشرونده، قاب خمشی بتنی، آباکوس، تار خنثی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.