مروری اجمالی بر پروسه مرمت و احیای بناهای تاریخی از شروع تا استفاده مجدد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا رضایی

کارشناس معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی تهران، ایران -

میلاد رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران -

محمدحسن زهتابان

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه فنی و حرفه ای شهید بهشتی، کرج، ایران -

چکیده

امروزه ما شاهد از بین رفتن بناهای ارزشمند تاریخی هستیم، بناهایی که نماد علم، فرهنگ و هویت کشورمان و سرمشقی برای آیندگان بشمار میروند. آثار باستانی متاسفانه مورد بی توجهی مردم و مسئولان مربوطه قرار گرفته اند، طوری که اگر در همین مسیر پیش برویم در آینده ای نه چندان دور تنها اسمی از آنها در کتاب ها می ماند. با این حال حفظ آثار تاریخی به عنوان میراث فرهنگی که متعلق به آحاد مردم است، بیشتر جنبه معنوی دارد و کمتر به بعد مادی آن توجه میشود. حال باید دید که چگونه میتوان با در نظر گرفتن تدابیری؛ هم بتوانیم بناهای تاریخی آسیب دیده را مرمت و بازسازی کنیم، هم در جهت باززنده سازی این بناها برای استفاده مجدد و بهره گیری عامه مردم از قابلیت ها و هویت تاریخی بناها قدم برداریم. هدف اصلی تحقیق، مروری بر پروسه مرمت و احیای بناهای تاریخی و ارائه راهکارهایی برای باززنده سازی هویت تاریخی بناها و شهرها، برای استفاده مجدد از بناهای تاریخی و بازگرداندن ماهیت تاریخی هر شهر و مردمان آن به زندگی روزمره انسان امروزی و همچنین تطبیق نیازهای مردم معاصر با بناهای تاریخی میباشد. روش تحقیق با مطالعات اسنادی به آشنا کردن خواننده با برخی واژگان تخصصی این حوزه میپردازد، سپس به توضیح تئوری های مرمتی و نحوه نگهداری بناهای تاریخی پس از مرمت پرداخته و در نهایت، برمبنای روش تحقیق کتابخانه ای با اطلاعات جمع آوری شده و نظرات صاحبنظران این رشته، به بررسی روند اجرای پروژه های مرمتی و احیای بناهای تاریخی از شروع تا استفاده مجدد می پردازد. یافته ها حاکی از آن است که در برخی موارد مرمتگران با پیشبرد راهکارهای نادرست مرمتی اشتباهات جبران ناپذیری کردند اما امید است که نتیجه حاصله از این مقاله بتواند به درک منطقی تر و اصولی تر مرمت بناهای تاریخی کمک نموده و با دوباره مورد استفاده قرار دادن این بنا ها علاوه بر خود بنا، فرهنگ، تاریخ و هویت یک جامعه را نیز باززنده سازی کند.

کلیدواژه ها

مرمت، احیاء، باز زنده سازی، بناهای تاریخی، بازسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.