بررسی کیفی نقاشی های دیواری با رویکرد زیبایی شناسی، نمونه موردی شهر بندرعباس
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU07_0213
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 264
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر،دانشگاه پیام نور واحد تهران شرق
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران - محیط زیست، موسسه آموزش عالی مهر البرز
چکیده
امروزه با اهمیت روزافزون مبحث سیمای شهر و نقشی که اصول زیبایی شناسی در آن پیدا می کند توجه ویژه به نقاشی های دیواری که از المان های طراحی شهر هستند اجتناب ناپذیر است. این نوشتار سعی میکند به این دو پرسش پاسخ دهد: ۱) آیا مولفه هایی که براساس اصول زیبایی شناسی برای دیوارنگاری ها تعریف شده اند در نقاشی های دیواری شهر بندرعباس رعایت می شوند؟ ۲) در نقاشی های دیواری بندرعباس چه اصول و مولفه هایی باید رعایت شوند؟ برای پاسخ به این سوال ها ابتدا با چهارچوب نظری زیبایی شناسی و نقش آن در طراحی شهری و منظر شهر آشنا می شویم .سپس با نتیجه گیری از مفاهیم و ارزیابی هایی که در گذشته صورت گرفته است مولفه های ارزش گذاری مشخص شده اند. بعد از آن از میان نقاشی های دیواری متاخر که در شهر بندرعباس اجرا شده اند و در محل های پر رفت و آمد قرار دارند ۹ عدد به عنوان نمونه موردی انتخاب و با روش میدانی مورد بررسی و قضاوت هنری و کارشناسانه قرار گرفتند. براساس یافته های این تحقیق نقاشی های دیواری اجرا شده دارای نقاط مثبت و منفی بوده اند که جهت اجرای موفق آثار بعدی لازم است قواعد لازم مد نظر قرار بگیرند. این مولفه ها به صورت مفصل در نتیجه گیری بیان شده اند.کلیدواژه ها
نقاشی دیواری، دیوارنگاری، زیبایی شناسی شهر، بندرعباسمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.