بررسی و تبیین مدیریت پایدار شهری در شهر قم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جهانبانی

دانشجوی برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

افزایش جمعیت شهرها و به دنبال آن توسعه ی شهرها از ویژگی های عصر حاضر است و توسعه ی پایدار در گرو داشتن برنامه ریزی و مدیریت کارآمد است. امروزه مدیریت شهری در جهان تحول اساسی یافته و شهرها مدیریت می شوند تا بتوانند رفاه و آسایش ساکنان خود را تامین کنند. یکی از اهداف مهم مدیریت شهری، توسعه پایدار شهرها می باشد. توسعه پایدار راه تازه ای برای رسیدن به آرمان های بشر همراه با حفظ منابع و امکانات برای آیندگان است. شیوه پژوهش در رابطه با این موضوع توصیفی _ تحلیلی است و روش گردآوری آن از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی کتب و مقالات مربوطه می باشد. شهر قم به عنوان مرکز ثقل جغرافیای ایران و به عنوان چهارمین شهر مهاجرپذیر ایران در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است. برای بررسی اثرات پایداری در این پژوهش از تکنیک SWOT به منظور تجزیه و تحلیل و شناسایی نظام مند عوامل بکار گرفته شده است که راهبرد، باید بهترین سازگاری را داشته باشد. راهکارهای لازم برای رفع چالش های موجود راه های منطقی برای دست یابی به توسعه پایدار شهری در سه عنوان نقش مشارکت مردمی، زمینه عمران شهری، زمینه برنامه ریزی زیست محیطی در جدول در قسمت پیشنهادات ارائه شده است. با توجه به پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت مدیریت، عامل اصلی و حیات بخش هر سازمان و نهادی است. مدیریت شهری در شهرها عهده دار موضوعات مرتبط با حیات شهری است. رویکردی که می تواند مدیران شهری را در رسیدن به توسعه ی پایدار یاری رساند، مدیریت یکپارچه شهری است. یکی از اهرم های اصلی در موفقیت اداره ی شهرها، هماهنگی میان سازمان های ذی ربط است. رسیدن به توسعه پایدار مشارکت مردم و قدرت دادن به مردم در تصمیمات ضروری و لازم است.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری، پایداری، شهر قم، swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.