ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای ساختمانهای بتن مسلح با نامنظمی همزمان در پلان و ارتفاع توسط تحلیلهای استاتیکی و دینامیکی غیرخطی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU07_0019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام طهرانی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

مهدی سالاری

دانش آموخته گرایش سازه، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

یکی از مواردی که کمتر در طراحی و ارزیابی لرزه ای سازه ها مورد توجه قرار گرفته است وقوع همزمان چند نوع نا منظمی مختلف در سازه و تاثیر آن بر رفتار لرزه ای سازه و بررسی نیاز به مقاوم سازی لرزه ای اینگونه سازه های نا منظم می باشد. در این تحقیق وقوع همزمان نامنظمی در پلان و ارتفاع برای سازه های قاب خمشی بتن مسلح با ارتفاع و مشخصات متفاوت پلان مورد بررسی قرار می گیرد. در این پژوهش چهار سازه بتن آرمه با دو پلان متفاوت و در دو حالت ۱۰ و ۱۵ طبقه مورد بررسی قرار می گیرند. سازه های مورد نظر دارای نامنظمی هندسی در پلان و همچنین نامنظمی در ارتفاع از نوع طبقه نرم می باشند. سازه های مورد بررسی با استفاده از آخرین ویرایش آئین نامه ۲۸۰۰ طراحی شده و سپس عملکرد لرزه ای این سازه ها توسط دستورالعمل بهسازی ساختمانهای موجود (نشریه ۳۶۰) مورد ارزیابی قرار می گیرد. در ارزیابی ها از روشهای مختلف تحلیل شامل تحلیلهای خطی و غیر خطی (استاتیکی و دینامیکی غیر خطی)استفاده شده است و در پایان در مورد تفاوت پیشبینی های پاسخ لرزه ای سازه های نا منظم مورد بررسی در روشهای مختلف تحلیل مورد بررسی قرار می گیرد. در تحلیلهای دینامیکی غیر خطی از متوسط پاسخ ۷ شتابنگاشت برای پیشبینی پاسخ لرزه ای سازه ها استفاده شده است .

کلیدواژه ها

عملکرد لرزه ای، سازه های نامنظم، سازه های بتن مسلح، تحلیل غیر خطی، آسیب پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.