تحلیل کمی و کیفی زمین لرزه های منطق اسماعیل آباد (جنوب شرق بیرجند) و پیرامون آن

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI06_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1027
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی موسوی

گروه پژوهشی علوم زمین دانشگاه بیرجند

چکیده

منطقه مورد مطالعه در جنوب شرق بیرجند و شمال نهبندان واقع شده است و بخشی از پهنه جوش خورده سیستان است که در تقسیم بندی لرزه ای ایران (بربریان 1976) جزو ایالت ساختاری ایران مرکزی قرار می گیرد. عمده زمین لرزه های منطقه در اثر فعالیت گسلهای با رژیم فشاری ایجاد می شود (بربریان 1989) از مهمترین گسلهای منطقه که آن را متاثر می سازند میتوان گسل نهبندان و نای بند نام برد. در این مطالعه زمین لرزه های تاریخی و سده بیستم در محدوده ای به شعاع 300 کیلومتر از مرکز منطقه بررسی و با روابط آماری حاکم بر آنها محاسبه گردید بطور مثال رابطه بین بزرگی و فراوانی تجمعی زمین لرزه های گستره بصورت LogN=4.42 -0.56Ms محاسبه گردید و همچنین رابطه برآورد احتمال عدم وقوع زمین لرزه برای گستره بصورت : P(M)= EXP {-0.1EXP [1.73Ln (7.5-Mi)]} که P(M): احتمال عدم وقوع زمین لرزه Mi: مقادیر نهایی مشاهده شده در فواصل زمانی سه ساله است. در تحلیل کیفی زمین لرزه ها مهمترین گسلهای لرزه زا در منطقه شناسایی و ارتباط آنها با زمین لرزه های رویداد مشخص و نهایتا یک الگوی شماتیک برای انواع چشمه های لرزه زا در منطقه معرفی شد که با استفاده از تقسیم بندی لرزه زمین ساختی ایران (پورکرمانی 1995) و تطبیق آن با منطقه چهار پهنه لرزه زمین ساختی به همراه چشمه های لرزه زا مشخص و برای هر کدام از پهنه ها رابطه بین بزرگی زمین لرزه و فراوانی تجمعی آنها محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.