تبیین حقوقی آیین نامه نظارت بر تولید و نشر آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس در پرتو حق تمامیت در مالکیت فکری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات دفاع مقدس، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_HDSJ-6-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اخوان فرد

دکترای حقوق بین الملل، عضو وابسته پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی، تهران، ایران

حمید صفرزاده بقال

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

چکیده

ترویج صحیح علوم و معارف دفاع مقدس، امکان روشن­گری جامعه را هموار می­سازد و تحریف ارزش­های آن، باعث دوگانگی در جامعه می شود. به‎ همین دلیل، آیین­نامه نظارت بر تولید و نشر آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس که در دی ۱۳۹۷ هجری شمسی منتشر شده مورد بررسی قرار می گیرد. در این فرایند کارگروه استانی نظارت و داوری آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس، به عنوان مرجع صدور رای بدوی، کارگروه کشوری به عنوان مرجع صدور رای قطعی و دیوان عدالت اداری به عنوان صادر کننده رای نهایی تلقی می­شوند. این آیین­نامه با پیش بینی حضور افرادی مجرب در کارگروه­های حوزه دفاع مقدس ایجاد شده است. بااین وجود، این آیین­نامه اشکالاتی از لحاظ حقوقی دارد. حق تمامیت که به عنوان یکی از مصادیق حقوقی و اخلاقی تلقی می­شود، در نظام حقوقی بسیاری از کشورها همانند ایران، فرانسه و انگلیس مورد تاکید قرار گرفته است. پاسداری از این حق در علوم و معارف دفاع مقدس، یکی از راهکارهای عملیاتی در بیانیه گام دوم انقلاب محسوب می شود.

کلیدواژه ها

ترویج فرهنگ دفاع مقدس, دادگاه اختصاصی اداری, کارگروه کشوری, کارگروه استانی, بیانیه گام دوم انقلاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.