نقد تمدن نوین غرب از منظر گفتمان انقلاب اسلامی با تاکید بر آراء حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات دفاع مقدس، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HDSJ-7-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نرمانی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران.

غفار زارعی

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران.

امین روان بد

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، لامرد، ایران.

چکیده

تمدن­ها همانند سایر پدیده های اجتماعی همواره در حال تغییر و دگرگونی هستند. آنچه تحت عنوان تمدن نوین غربی مطرح می­شود، مجموعه­ای از دستاوردهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در غرب است که در قالب نظام­های سیاسی سکولار و نظام اقتصادی سرمایه­داری متجلی شده است. این رویکرد که از انحاء مختلفی قابل نقد است، از منظر گفتمان انقلاب اسلامی و از جمله آراء آیت­الله خامنه­ای نیز مورد نقد واقع شده است. پژوهش حاضر درصدد است تا با هدف نقد تمدن نوین غربی، رویکرد مبنعث از گفتمان انقلاب اسلامی با توجه به آراء رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت­الله خامنه­ای را بررسی نماید. بنابراین سوال مطرح شده این است: مهم­ترین انتقادات وارد شدن بر تمدن نوین غربی از منظر گفتمان انقلاب اسلامی و آراء حضرت آیت­الله خامنه­ای(مدظله العالی) شامل چه مواردی است؟ بر مبنای یافته­های پژوهش حاضر، مهم­ترین انتقادات وارده بر تمدن نوین غربی از منظر گفتمان انقلاب اسلامی و آراء حضرت آیت­الله خامنه­ای(مدظله العالی)، سیطره علم تجربی و اثباتی، جدایی ارزش­ها از علم، سکولاریسم سیاسی، اقتصادی سرمایه­محور، نظام اجتماعی محدود به غرب و حقوق بشر سکولار می باشد. گفتمان انقلاب اسلامی با مطرح کردن مردمسالاری دینی، ابزاری بودن اقتصاد، طرح اقتصاد مقاومتی، نظام اجتماعی فراگیر و مبتنی بر عدالت و همکاری، حمایت از مستضعفان و عدالت خواهان، رویکرد جدیدی برای طرح اندیشه تمدن نوین اسلامی مطرح کرده است. روش مورد استفاده در پژوهش نیز، توصیفی-تحلیلی است.

کلیدواژه ها

تمدن, تمدن نوین غربی, انقلاب اسلامی, حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.