بررسی ارتباط اجتناب از مالیات و ریسک پذیری شرکت با تاکید بر نقش تعدیلی سازوکارهای راهبری شرکتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس مطالعات مدیریت اقتصاد و حسابداری صنعت محور
  • کد COI اختصاصی: ICAMAO06_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ناظمی

استادیار حسابداری، دانشگاه شیراز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، بخش حسابداری

ناهید اتحادخوب

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه شیراز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، بخش حسابداری

چکیده

اجتناب از مالیاتی شرکتها به عنوان بخش جدایی ناپذیر از مدیریت سرمایه شرکت ها محسوب می شود. زیرا، اجتنابمالیاتی شامل ساختار یا معاملات برای استفاده از خلا در قوانین مالیاتی و مقررات ذیصلاح و یا تفاوت در قانون مالیات بینمراجع و حوزه های قضایی است. از سویی، ریسک پذیری برای بقای شرکت ضروری است. پژوهشگران در این بین استدلالکرده اند که تمایل مدیران برای ریسک در دستیابی به فرصت های سودآور، یک نیروی اصلی محرک برای عملکرد و رشدشرکت محسوب خواهد شد اما راهبری شرکتی با ایجاد شبکه ای از روابط بین شرکت و عده زیادی از ذینفعان، حافظ منافعکلیه افراد در شرکت هستند. از این رو، هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی بررسی ارتباط اجتناب از مالیات و ریسک پذیریشرکت با تاکید بر نقش تعدیلی سازوکارهای راهبری شرکتی ۸۵ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازهزمانی ۱۳۹۷-۱۳۸۸ است. در نتیجه، پس از بررسی و آزمون مشاهده ها، نتایج آزمون فرضیه اول پژوهش نشان داد که اجتناب از مالیات تاثیر معناداری بر ریسک پذیری شرکت دارد. از سویی، مشاهده شد نتایج آزمون فرضیه دوم تا ششم بیانگر آن شدکه درصد سهام شناورآزاد، نفوذ مدیرعامل، دوره تصدی مدیر عامل و تمرکز مالکیت بر رابطه بین اجتناب از مالیات وریسک پذیری شرکت، نقش تعدیلی را دارند.

کلیدواژه ها

اجتناب از مالیات، ریسک پذیری شرکت، سازوکارهای راهبری شرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.