نقش برنامه ریزی شهری بر بهینه سازی استفاده از منابع انرژی نمونه موردی کلانشهر شیراز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF14_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیبه نبی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی، واحد پردیس ، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس ، ایران

چکیده

جمعیت کلان شهرهای بزرگ در ایران در حال افزایش است و این امر به دلیل افزایش و توسعه شهرنشینی، مهاجرت است که در نتیجه آن رشد تولید مسکن نیز اجتناب ناپذیر است. ازاین رو انتظار می رود که میزان مصرف انرژی در این شهرها رو به افزایش باشد. این مهم، نیاز به برنامه ریزی شهری جامع و بهینه به منظور بهینه-سازی مصرف انرژی مورد تاکید قرار می دهد. هدف از این تحقیق، ایجاد چارچوبی کلی برای برنامه ریزی بهینه شهری با تاکید بر بهینه سازی استفاده از منابع انرژی براساس مدل EnUp است. در این تحقیق از مدل EnUp استفاده شده است. استفاده از مدل EnUp می تواند تجسم بهتری برای برنامه-ریزی جامع شهری و برنامه ریزی بهینه انرژی ایجاد نماید. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز نیز از مصاحبه عمیق با سوالات بسته و باز از خبرگان و متخصصان و همچنین بررسی اسناد، مدارک و مقالات علمی به عنوان منابع ثانویه استفاده شده است. شهر شیراز به عنوان نمونه موردی ای تحقیق جزء پنج کلان شهر بزرگ ایران محسوب می شود و شهری مهاجرپذیر است که رشد و توسعه زیادی در سال های اخیر داشته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که اتخاذ رویکرد برنامه ریزی بهینه سازی انرژی در شهر شیراز امکان پذیر و ضروری است. مدل EnUp می تواند در برنامه ریزی برای سکونتگاه های شهری و بهینه سازی مصرف انرژی اعمال شود. اطمینان از مشارکت ذینفعان مختلف، ورودی های فنی و سازگاری می تواند این مدل و رویکرد نوآورانه را در بسیاری از شهرهای دیگر ایران نیز قابل تکرار کند. همچنین چالش های موجود بر سر راه برنامه-ریزی شهری بهینه انرژی در سه بخش حاکمیتی، فنی و نظارتی تقسیم می شوند.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی شهری، بهینه سازی، انرژی، مدل EnUp

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.