بررسی تاثیر طول شمع بر میزان نشست سیستم رادیه شمع مطالعه موردی: کوی فرشته شمالی تبریز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF14_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان علافی مرند

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران

محمد احمدی عدلی

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران

چکیده

در برخی موارد، پی های کم عمق ظرفیت باربری کافی برای تحمل بارهای وارده را ندارند، که در این موارد، استفاده از شمع می تواند گزینه مناسبی باشد. شمع ها می توانند بصورت تکی و یا گروهی اجرا شوند. در مقاله حاضر با استفاده از نرم افزار المان محدود آباکوس به بررسی تاثیر طول های مختلف شمع بر میزان نشست کل سیستم رادیه شمع پرداخته شده است. همچنین مطالعه موردی بر روی محدوده ای از کوی فرشته شمالی تبریز با توده خاک بسیار سست می باشد. مدل سازی با در نظر گرفتن ابعاد رادیه برابر با ۲۰ در ۱۵ متر، ابعاد توده خاک برابر با ۶۰ در ۴۵ متر، تعداد شمع ها برابر با ۱۲ عدد و با آرایش ۳ در ۴ و همچنین فاصله ۵ متری شمع ها از یکدیگر انجام شده است. برای بررسی تاثیر طول شمع از ۱۱ و ۱۶ متری استفاده شده است. نتایج حاکی از آن بود که با افزایش طول شمع، شمع های به طول ۴ ها از ۴ به ۱۱ متر، مقدار نشست سیستم رادیه شمع به اندازه ۴۰ درصد و با افزایش طول شمع از ۱۱ به ۱۶ متر، مقدار نشست به اندازه ۲۳ درصد کاهش یافته است. با افزایش طول شمع، کاهش نشست سیستم رادیه شمع با درصد بیشتری صورت می گیرد که با افزایش بیشتر طول شمع از شدت این اثر کاسته می شود. در واقع افزایش طول شمع به اندازه مشخصی باعث کاهش نشست رادیه شمع می گردد و بیش از طول مذکور، تاثیر کمتری در کاهش نشست سیستم رادیه شمع دارد.

کلیدواژه ها

ظرفیت باربری، نشست، طول های مختلف شمع، کوی فرشته شمالی تبریز، نرم افزار آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.