بررسی جرایم در حکم خیانت در امانت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONG01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حبیب اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق جزا ، دانشگاه ادیان و مذاهب ، قم ، ایران

چکیده

جرائم در حکم خیانت در امانت به اعمال مجرمانه ای گفته می شود، که از نظر ماهوی و ارکان با جرم خیانت در امانت متفاوت است و همین امر سبب شده است که قانونگذار آنها را در قوانین خاص جرمانگاری کرده باشد. این جرائم ممکن است نسبت به مال منقول یا غیرمنقول انجام شود اما مجازات آنها مانند جرم خیانت در امانت است. این جرائم در قوانینی از جمله در قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱ در مواد ۳۴۹ درمورد دلالی و ۳۷۰ در مورد حقالعملکاری، و ماده ۵۵۵ درمورد مدیر تصفیه میباشد. علاوه بر اینها در قوانین دیگر از جمله ماده ۱۲۸ قانون شرکتهای تعاونی، ماده ۸۳ ق.ا.ا.م، ماده ۵۰ قانون بازار اوراق بهادار، ماده ۲۸ قانون ثبت اسناد و املاک، و ماده ۱۱ قانون تصدیق انحصار وراثت به کاررفته است. جرم خیانت در امانت جهت تحقق به عناصری نیازمند است که در جرائم در حکم خیانت در امانت این عناصر در برخی موارد ازجمله عنصر مادی با خیانت در امانت متفاوت میباشد به این صورت که رفتار مادی جرائم در حکم خیانت درامانت در امور تجاری و همچنین امور مدنی ۱ هر چند که به فعل مثبت است اما رفتار مجرمانه آنها مطابق با خیانت در امانت نیست. علاوه بر اینها، هر کدام از قوانینی که بررسی شده، از نظر عنصر مادی و رفتار مجرمانه نیز با هم دارای تفاوتهایی هستند. به طورکلی برای تحقق جرم خیانت در امانت لازم است که ضرری ازجانب امین به مالک برسد؛ بنابراین چون جرم خیانت در امانت از جرائم مقید است تحقق ضرر ضروری است و درصورتیکه ضرر از جانب امین به مالک نرسد نمیتوان خیانت در امانت را ثابت کرد.

کلیدواژه ها

خیانت در امانت ، جرائم در حکم خیانت در امانت ، خیانت در امانت در قانون تجارت، خیانت در امانت مسئولان شرکت های تعاونی، خیانت در امانت کارگزار بورس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.