بررسی یکنواختی فاصله کاشت و دینامیک سقوط بذر تحت شرایط آزمایشگاهی در کارنده نیوتیکی با کمک بینایی ماشین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MAM-3-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبداله زارع

سامان آبدانان مهدی زاده

چکیده

بررسی یکنواختی فاصله بین بذور یکی از معیارهای مهم در ارزیابی عملکرد کارنده است، به طوری که این معیار مهم تحت تاثیر میزان مکش کارنده متناسب با اندازه و وزن بذر، خصوصیات فیزیکی بذر، سرعت پیشروی، کیفیت بذر، و البته سرعت سقوط بذر قرار می گیرد. بنابراین در این پژوهش اثرات سرعت پیشروی واقعی در دو سطح (محدوده ? تا ۵‎/۴ و ? تا ۵‎/۸ کیلومتر در ساعت) و مکش در سه سطح ( ۳۰-، ۴۰-، ۵۰- و ۶۰- میلی بار) برای دو بذر ذرت و کرچک با هدف تعیین سرعت سقوط بذر با استفاده از روابط سقوط آزاد (روش اول) و تعیین سرعت با استفاده از تغییرات مکان بذر در فریم های متوالی با کمک پردازش تصویر (روش دوم) بررسی شد برای این دو روش به ترتیب شتابی برابر با ۴۷‎/۹ متر بر مجذور ثانیه و ۷۵‎/۱۵ متر بر مجذور ثانیه به دست آمد. برای اثبات درستی مقادیر به دست آمده، مکان بذر در طول زمان های یکسان برای هر دو روش با استفاده از رابطه مکان- زمان محاسبه و با مقادیر به دست آمده از پردازش تصویر مقایسه شد که به ترتیب با ضریب تبیین ۸۹‎/۰ و ۹۹‎/۰ و ریشه میانگین مربعات خطا ۲-۱۰×۰۹‎/۳ و ۲-۱۰×۲۲‎/۱ برای روش دوم نتیجه بهتری را نشان داد.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر, کارنده نیوماتیکی, یکنواختی فاصله بین بذور, دینامیک سقوط بذر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.