واکاوی تاریخی قاعده ی اخذ اجرت بر واجبات با رویکرد به آراء صاحب عروه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های فقه و حقوق اسلامی، دوره: 12، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRJ-12-42_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جبار گلباغی ماسوله

مشهد

عباسعلی سلطانی

مشهد

محمدتقی فخلعی

مشهد

چکیده

یکی از مباحثی که در بخش مکاسب محرمه­ی فقه شیعه، محل اختلاف شدید آراء فقیهان شیعه می­باشد، مساله­ی اخذ اجرت بر واجبات است اینکه، آنچه امروز، در ادبیات فقه شیعه، قاعده­ی اخذ اجرت بر واجبات، خوانده می­شود، دارای چه پیشینه­ی تاریخی است؛ چگونه در گذر زمان ولادت یافت، رشد نمود و به قاعده­ای فربه بدل گردید؛ کدام دانشیان فقه شیعه، در این روند، سهیم بودند و تاثیر نهادند و با توجه به جایگاه ویژه­ی صاحب عروه، در حوزه­ی نقادی و ارائه آراء ویژه فقهی، وی، در نقد دیدگاه مشهور و رواج دیدگاهی نو، چه نقشی دارد، عمده مطالبی هستند که مقاله حاضر با نگاهی تاریخی، در قالب پژوهش شخص­محور، تبیین آنها را در اهتمام خویش دارد، تا از این رهگذر، به بخشی از تاریخ فقه شیعه در حوزه­ی قاعده­ی اخذ اجرت بر واجبات، آگاهی یابد.  

کلیدواژه ها

اخذ اجرت بر واجبات, اجاره بر واجبات, تنافی قصد قربت با اخذ اجرت بر واجبات, پیشینه قاعده ی اخذ اجرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.