ژئوشیمی و پتروژنز سنگ های آتشفشانی ترشیری منطقه حسین آباد (جنوب باختر بیرجند، خاور ایران)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه پترولوژی، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPU-2-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سعید محمدی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

محمد حسین زرین کوب

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

فاطمه کرامتی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

باختری زون جوش خورده سیستان قرار گرفته است. در منطقه حسین آباد، مجموعه ای از سنگ های آتشفشانی متعلق به ترشیری، بخش های مختلف ردیف های افیولیتی منسوب به کرتاسه فوقانی را قطع نموده اند. این سنگ ها آندزیتی بوده، دارای بافت غالب پورفیری و گلومروپورفیری هستند. پلاژیوکلاز، هورنبلند، اوژیت و بیوتیت، درشت بلورهای این سنگ ها هستند. بافت غربالی و دگرسانی انتخابی در پلاژیوکلاز، وجود حاشیه سوخته در هورنبلند و حضور انکلاو های میکاشیستی و آمفیبولیتی از ویژگی های بارز این سنگ هاست. بالا بودن نسبت LREE/HREE، مقدار نسبت Sr/Y (میانگین ۵۵/۳۸) و مقدار SiO۲ (میانگین ۰۹/۵۹) به همراه فقدان آنومالی منفی Eu نشان می دهند که این سنگ ها شباهت زیادی به آداکیت های غنی از سیلیس دارند که می توانند از یک منبع گارنت آمفیبولیتی، حاصل از دگرگونی پوسته پایینی ضخیم شده، منشا گرفته باشند.

کلیدواژه ها

آداکیت, آندزیت, بیرجند, ردیف های افیولیتی, سنگ های آتشفشانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.