سیستمی نوین جهت اندازه گیری تغییرات Auto-fluo در بیماری تخریب وابسته به سن ماکولا بعد از تزریق درون وریدی داروی Bavecizumab

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-2-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نوروزی فرد

مربی/دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

علی سلیمانی

مربی /دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین

جمشید شنبه زاده

استادیار /دانشگاه تربیت معلم تهران

چکیده

بیماری تخریب وابسته به سن ماکولا در افراد مسن از نظر شیوع دومین بیماری پس از دیابت است که باعث نابینایی می شود. تنها راه درمان بیماری تحلیل وابسته به سن ماکولا، تزریق درون وریدی دارویBavecizumab  می باشد. برای اثبات این روش درمانی باید تعداد سلولهای مرده در ناحیه ماکولا اندازه گیری شود. در این مقاله سیستمی نوین برای اندازه گیری اتوفلورسنس موجود در ناحیه ماکولای تصاویر شبکیه، جهت به دست آوردن تعداد سلول های مرده ارائه گردیده است. این سیستم ترکیبی از سه بخش اصلی شامل پیش پردازش شبکیه، تجزیه تحلیل و درک تصاویر می باشد. مرحله پیش پردازش وظیفه حذف حاشیه ها و معکوس کردن تصاویر شبکیه را بر عهده دارد. در مرحله تجزیه تحلیل، بخش بندی تصویر و استخراج ویژگی ها انجام می گردد. در بخش بندی تصویر، نواحی هدف با استفاده از روش هایی همچون ریخت شناسی، حد آستانه پویا و مولفه های همبند۱ حاصل می گردند. ویژگی های نواحی هدف شامل فاصله اقلیدسی نسبت به مرکز تصویر و چگالی می باشد. در مرحله درک تصاویر با استفاده از جمع آوری ویژگی های هر کلاس، ناحیه ماکولا و پارامتر قابل اندازه گیری جهت سنجش میزان اتوفلورسنس به دست می آید که به کمک آن تعداد سلول های مرده در ناحیه ماکولا مشخص می گردد. نتایج از طریق تحلیل های آماری، شامل رگرسیون خطی و همبستگی بین داده ها، حاصل شده است. آزمایشات روی پایگاه داده ای شامل ۳۴ تصویر شبکیه بیماران مبتلا به تحلیل وابسته به سن ماکولا، انجام شده است.

کلیدواژه ها

ریخت شناسی, مولفه های همبند, ماکولا, تخریب وابسته به سن ماکولا, تصویر شبکیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.