بازشناسی حروف برخط فارسی با استفاده از ویژگی های ساختاری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-3-10_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید قدس

مربی/دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

احسان اله کبیر

استاد/دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

در این مقاله گروه بندی و بازشناسی حروف تنهای فارسی که به صورت برخط نوشته شده باشند، بر اساس ویژگی های ساختاری آن ها ارائه شده است. حروف بر اساس شکل و ساختار نوشتاری بدنه اصلی آن ها به ۹ گروه تقسیم می شوند. پس از استخراج ویژگی ها، گروه بندی با استفاده از درخت تصمیم انجام می شود. بازشناسی نهایی حروف با توجه به ساختار اجزای کوچک آن ها در هر گروه صورت می پذیرد. با توجه به این که در این مقاله از روش های زمان بر برای بازشناسی استفاده نشده است، روش پیشنهادی، روشی سریع در بازشناسی حروف برخط فارسی است. نتایج پیاده سازی این روش بر روی مجموعه داده "حروف برخط دانشگاه تربیت مدرس"، گروه بندی و بازشناسی حروف را به ترتیب با دقت بالای %۹۴ و %۹۲ نشان می دهد و این در حالی است که میانگین زمان پردازش و بازشناسی یک حرف حدود ۳ میلی ثانیه به دست آمد.

کلیدواژه ها

بازشناسی, گروه بندی, دستنوشته برخط, درخت تصمیم, فارسی, حروف تنها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.