استراتژی نوین برای کنترل فیلترهای اکتیو CSI و VSI و مقایسه ی این دو نوع فیلتر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-5-19_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا عرب مارکده

دانشیار - دانشکده فنی و مهندسی، عضو قطب علمی آنالیز غیرخطی، بهینه سازی و کنترل، دانشگاه شهرکرد

سمیه یاراحمدی

کارشناس ارشد – دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهرکرد

جعفر سلطانی

استاد – دانشکده برق، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

اخیرا برای حذف هارمونیک ها و ارتقاء ضریب توان در شبکه های قدرت، فیلترهای اکتیو مورد توجه فراوان قرار گرفته اند. از مزایای این گونه فیلترها، حجم کمتر و مشخصات جبران کنندگی بهتر آن ها نسبت به فیلترهای پسیو است. در این مقاله استراتژی کنترلی نوین برای دو نوع فیلتر اکتیو VSI و CSI پیشنهاد شده است و سپس این دو نوع فیلتر از نظر میزان کاهش THD جریان بارغیرخطی مورد مقایسه گرفته اند. استراتژی کنترلی پیشنهادی برای فیلتر اکتیو VSI مبتنی بر علامت های لغزش و منبع جریان و استراتژی کنترلی پیشنهادی فیلتر اکتیو CSI فقط مبتنی بر علامت لغزش است. کلیه ی شبیه سازی ها در محیط MATLAB/Simulink انجام گرفته است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که روش های کنترلی پیشنهادی برای هر دو نوع فیلتر بهتر از روش های کنترلی قبلی می باشد و فیلتر اکتیو CSI عملکرد بهتری نسبت به فیلتر اکتیو VSI با در نظر گرفتن ناحیه ی مرده (برای جلوگیری از اتصال کوتاه شدن منبع) دارد

کلیدواژه ها

فیلتر اکتیو, اینورتر منبع جریان, اینوتر منبع ولتاژ, بار غیرخطی, کنترل حالت لغزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.