بررسی کارایی آزمایش های HI و ELISAو مقایسه ی آن ها با تابلوی خونی در چالش با ویروس های آنفلوانزای پرندگان(H۹N۲) و گامبورو در شترمرغ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SKU-11-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر پارساکیا

عبدالکریم زمانی مقدم

منصور میاحی

حسن نیلی

چکیده

در این مطالعه به بررسی تجربی نتایج سرولوژی آزمایش ممانعت از هماگلوتینین (HI) و الایزا و مقایسه ی آن ها با تابلوی خونی در شترمرغ در چالش با ویروس آنفلوانزا (H۹N۲) و ویروس گامبورو پرداخته شده است. هشت جوجه شترمرغ با سن ۱ ماه تهیه شده و در دو گروه ۴ قطعه ای قرار گرفتند سپس به گروه یک ویروس گامبورو و به گروه دو ویروس آنفلوانزا تلقیح شد. در ۲ روز قبل و ۱۱ و ۲۱ روز پس از چالش از گروه یک و ۲ روز قبل و ۷ روز پس از چالش از گروه دو نمونه ی سرم گرفته شد. گسترش خونی در ۲ روز قبل و ۳، ۱۱ و ۲۱ روز پس از چالش از گروه یک و ۲ روز قبل و ۷ و ۱۸ روز پس از چالش از گروه دو تهیه شد و پس از انجام آزمایش ها، نتایج با استفاده از نرم افزار Sigma Stat ارزیابی و تجزیه و تحلیل آماری شد. در گروه دو، عیار پادتن در روز ۷ پس از چالش در مقایسه با روز ۲ قبل از چالش افزایش معنی داری نشان داد. در گروه یک، عیار پادتن در روز ۲۱ پس از چالش در مقایسه با روز ۲ قبل از چالش و روز ۱۱ پس از چالش افزایش معنی داری داشت. در تابلوی خونی هر دو گروه در هیچ یک از زمان ها تغییر معنی داری مشاهده نشد. این پژوهش نشان داد ویروس گامبورو در شترمرغ ها عفونت ایجاد کرده و تولید پادتن را تحریک می کند ولی تاثیری بر تابلوی خونی ندارد. آزمایش HI و الایزا به ترتیب برای تشخیص آلودگی به ویروس های آنفلوانزا و گامبورو در شترمرغ پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

ویروس گامبورو, آزمایش الایزا, آزمایش HI, تابلوی خونی, ویروس آنفلوانزای پرندگان (H۹N۲), شترمرغ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.