برآورد بهنگام خسارت سیلاب با استفاده از سنجش از دور در محیط ارث انجین منطقه مطالعاتی: خوزستان-سیل فروردین ماه ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC08_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین باقری هارونی

دانشجوی دکتری مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده مهندسی عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان،اصفهان

محمدرضا فرزانه

عضو هیات علمی گروه پژوه ی ش مهندسی محیط زیست و پایش آلایندهها، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار،سازمان حفاظت محیط زیست، تهران، ایران

چکیده

خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی بویژه سیل در ایران سابقه ای طولانی داشته و در اثر تهدید تغییر اقلیم نیز تشدید میشود. برآورد پهنه های سیلابی و خسارات ناشی از آن، با بهره گیری از روشهای نوین همچون سنجش از دور یکی از موضوعات مهمی است که نیاز به توسعه روش شناسی های کاربردی در این زمینه ضروری میباشد. در این تحقیق، با استفاده از تصاویر ماهواره سنتینل ۱ و با بکارگیری محصولات جهانی، خسارات ناشی از آن در منطقه مطالعاتی (استان خوزستان) استخراج میگردد. برای تشخیص مناسب حدآستانه ها و تدقیق نتایج، تصاویر ماهواره لندست ۸ استفاده شد. توسعه ماژول در محیط ارث انجین نیز برای پیاده سازی روش شناسی تحقیق از دیگر اهداف این مطالعه بوده است . نتایج نشان می دهد با توجه به عدم قطعیت بالا در تعیین حد آستانه های تغییرات در تصاویر راداری، استفاده همزمان از تصاویر اپتیک برای بخش هایی از منطقه سیلابی که پوشش ابری ایجاد مزاحمت نمی نماید موجب افزایش دقت خروجی نهایی میشود. همچنین پیاده سازی روششناسی در محیط ارث انجین به دلیل سهولت در دسترسی به مجموعه تصاویر ماهواره ای و محصولات جهانی راهکاری مناسب در استخراج پهنه سیلابی و متعاقبا برآورد خسارات کشاورزی و مسکونی ناشی از سیلاب می باشد.

کلیدواژه ها

پهنه سیل، ارزیابی خسارت، سنجش از دور، خوزستان، تصاویر راداری، سنینل ۱،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.